Zde může být vaše reklama.

Mistra nezaskočili Fotbalisté SK Sigma na Slavii těsně prohráli

Fotbalisté SK Sigma na Slavii těsně prohráli

foto: Petr Pelíšek

27. 10. 2021 - 20:53

K dohrávce 3. kola FORTUNA:LIGY cestovali fotbalisté SK Sigma Olomouc do hlavního města. V pražském Edenu hráli proti Slavii.

V olomoucké sestavě chyběli pro zranění nebo rekonvalescenci obránce Juraj Chvátal a útočníci Jakub Yunis, David Vaněček, Jan Fiala a Jegor Golenkov. K zápasu necestovali brankář Jan Hruška, obránce Radek Látal a záložník Lukáš Greššák.

Trenér Václav Jílek udělal změny v sestavě. V základu byli Roman Hubník, Kryštof Daněk a Florent Poulolo, který hrál na pravém kraji obrany. Na lavičce zůstali Vít Beneš a Pablo González, kteří byli v předchozích kolech v základu, stejně tak Tomáš Zahradníček, místo něj hrál Jakub Matoušek. Kapitán Roman Hubník se do prvoligové sestavy vrátil téměř tříměsíční pauze způsobené zraněním, ovšem ne rovnou, už odehrál dvě utkání za třetiligové béčko.

V bráně domácích byl gólman Aleš Mandous, který do Slavie přestoupil právě z SK Sigma. A kapitánem byl odchovanec Sigmy záložník Petr Ševčík.

Ve 2. minutě táhl po pravém křídle první útočnou akci Sigmy Matoušek, k jeho centru se ale nedostal Zmrzlý. Jinak ale byli v úvodu více na míči domácí. V 5. minutě už Slavia vedla. Poulolo dával pomalou a krátkou malou domů hlavou Macíkovi a Olayinka neměl těžkou práci. O to složitější to pak měli Hanáci v dalším průběhu zápasu. Sotva se začalo, už museli dohánět manko. V 10. minutě se povedlo dát Slavii druhou branku, naštěstí to bylo po ofsajdové akci. Poté hosté změnili rozestavení, Hála se přesunul zleva doprava, Zmrzlý vysunul, takže vzadu pak fungovala obranná trojice. V 16. minutě kopala Sigma standardku ze zajímavé pozice. Po centru Zmrzlého zakončoval Hubník, ale jen do rukavic brankáře Mandouse. V jedenadvacáté minutě musel pro zranění odstoupit Olayinka. Vzápětí to zkusil zdálky Zifčák, ale Mandous byl pozorný. Sigma bojovala, snažila se napadat rozehrávku domácích, ovšem ani jeden z týmů nějaké větší šance ze hry neměl. Až ve 28. minutě. To gólu Kuchty zabránil na brankové čáře Poulolo, vzápětí z úhlu prostřelil Lingr Macíka. Ovšem ani tento gól pro ofsajd neplatil. Ve 34. minutě dostal žlutou kartu Jemelka, byla to jeho čtvrtá v sezoně, takže v sobotu doma proti Slovácku bude chybět. Ve 38. minutě měla Sigma štěstí, když Kuchta z tutové pozice minul. O tři minuty později centroval zleva Breite, Hálovi ale střela nesedla, míč netrefil dobře.

Dvě minuty po přestávce měla Sigma zase štěstí. Sám na bránu šel z mírného úhlu Kuchta, ale o kousek minul levou tyčku. Sedm minut po přestávce zaúřadovali rozhodčí. Nejprve za hnusný šlapák na kotník Hály dostal Hromada jen žlutou kartu, pak po přímém kopu dělali, že nevidí faul na Poulola v šestnáctce. Hrálo se dál. Chvíli poté zahrozili domácí a Kuchtova střela třela levou tyčku. Naděje Sigmy na dobrý výsledek tak stále žila. Zvlášť, když v jasné gólovce přestřelil Schranz. A po hodině hry hlavičkoval z penaltového puntíku Kuchta. V 61. minutě Sigma občerstvila ofenzivu, ze hry šli Matoušek a defenzivní záložník Sedlák, nastoupili González a Šíp. Ale ani s nimi se nedařilo domácí defenzivu nějak překvapit a pozlobit. V 68. minutě si Daněk navedl míč na střelu, jeho bombu levačkou vyrazil Mandous na roh. První pro Sigmu v utkání. Ale nic z něj nebylo. O pět minut později došlo na další roh pro hosty. Rozhodčí po něm viděl útočný faul. V 76. zahrávala Sigma třetí roh. Ale opět bez ohrožení brány. V 78. minutě zkoušel Breite přelobovat Mandouse, ale nepovedlo se. Sedm minut před koncem zakončoval zblízka Krmenčík, gólman Macík byl na správném místě a vyrazil reflexivně na roh. A pak Macík vychytal Krmenčíka, který před ním byl zcela sám. Dvě minuty před koncem pak napřáhl Hála, ale jeho rána byla tečovaná. Roh nebyl odpískán, Hála dostal za prostesty žlutou.

„Nenaplnili jsme ten základní předpoklad, tedy hrát pečlivě a bez chyb. Ovšem cybělo nám toho víc, v prvním poločase větší odvaha. Trošku mě mrzí, že se rozhodlo po naší hrubé chybě. Do druhé půlky jsme potřebovali zlepšit pohyb, zvýšit odvahu. Což se podařilo. Ale bohužel jsme si nevypracovali tolik příležitostí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

Branky: 5. Olayinka. Rozhodčí: Szikszay – Kubr, Hurych. ŽK: Hromada, Mandous - Jemelka, Hála. Diváci: 11368.

Slavia: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek (60. Stanciu), Hromada (72. Traoré) – Schranz (72. Masopust), Ševčík, Olayinka (23. Lingr) – Kuchta (72. Krmenčík). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Macík – Poulolo (86. Beneš), Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek (61. Šíp), Daněk, Sedlák (61. González), Breite (86. Zahradníček), Hála – Zifčák (70. Růsek). Trenér Václav Jílek.

Další články