Zde může být vaše reklama.

Domů jedou bez bodů Fotbalisté SK Sigma na úvod jara prohráli

Fotbalisté SK Sigma na úvod jara prohráli

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2022 - 16:47

Zápasem 20. kola FORTUNA:LIGY vstoupili do jarní části sezony fotbalisté SK Sigma Olomouc. V Jablonci měli smůlu, prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, když trefili tyčku a domácí dvakrát vykopávali z brankové čáry. Další utkání hrají Hanáci ve středu doma na Andrově stadionu, čtvrtfinále MOL Cupu proti 1.FC Slovácko bude začínat ve 14.30.

Úvodní pětiminutovka nějakou větší šanci nenabídla. V 10. minutě došlo na první roh v utkání, zahrávali ho domácí. A poprvé musel zakročovat brankář Stejskal. Ale jinak moc akcí vidět nebylo, na vině byl hodně měkký terén. Ve 13. minutě napřáhl z hranice šestnáctky Zifčák, ale nebyl přesný. Ve dvaadvacáté minutě střílel z dvaceti metrů Chvátal, ani on netrefil bránu. Ve 23. minutě už to bylo lepší. Na centr Navrátila zprava si naběhl Chytil a pravačkou překonal jabloneckého brankáře. Ovšem pro ofsajd gól nebyl uznán. Sigma se ale rozehrávala. Pak prověřil gólmana Hanuše Zifčák. Ve 29. minutě kopala Sigma standardku za faul na Chytila.  Po jeho rozhrání byl sám před bránou Chytil, ale zakončil jen na střed, kde čekal brankář. To už hřiště kompletně připomínalo oranici. Deset minut před přestávkou došlo na další standardku za faul na Chytila. Ale bylo to bez ohrožení domácí brány. Ve 42. minutě měla Sigma svůj první roh v utkání. Po něm zakončoval Navrátil, na brankové čáře vykopával Zelený. Krátce před pauzou vyrážel brankář Stejskal nebezpečnou hlavičku Holíka na roh.

Po přestávce vstoupili do hry lépe domácí. Nebezpečný závar Hanáci přečkali. Ale ve 49. minutě už inkasovali, hodně místa měla k zakončení Kratochvíl. Chvíli poté měl Kratochvíl další tutovku, brankář Stejskal zakročil v čas. V 57. minutě zahrávala Sigma přímý kop po faulu na střídajícího Matouška. Ale nějaké nebezpečí pro jabloneckou bránu z toho nevyplynulo. O dvě minuty později po zakončení Zmrzlého podruhé v utkání zachránil domácí od inkasování na brankové čáře Zelený. V 66. minutě po centru Zmrzlého zleva zakončoval na zadní tyčce hlavou Matoušek, ale znovu zasáhl včas obránce Zelený. Sigma se snažila srovnat. Blízko k tomu měl v 74. minutě Chvátal, ale z úhlu přestřelil. O tři minuty později mohlo být rozhodnuto. Ovšem brankář Stejskal zakončení Kadlece stačil vyrazit na roh. Z protiakce došlo na olomoucký roh. Ale nic z něj nebylo. Čtyři minuty před koncem trefil po centru Matouška zprava Poulolo pravou tyčku.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 49. Kratochvíl. Rozhodčí: Hocek – Arnošt, Pečenka. ŽK: Kubista, Zelený

Jablonec: Hanuš –Holík, Martinec, Kubista, Zelený – Malínský (80. Černák), Kratochvíl, Hübschman, Houska (87. Štěpánek), Pilař (80. Vaníček) – Silný (70. Kadlec). Trenér Petr Rada.
SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Zifčák (55. Matoušek), Breite (83. Poulolo), Spáčil, Navrátil (64. González) – Chytil (64. Daněk), Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články