Zde může být vaše reklama.

Smolná prohra Fotbalisté SK Sigma Olomouc podlehli Baníku

Fotbalisté SK Sigma Olomouc podlehli Baníku

foto: Petr Pelíšek

19. 02. 2022 - 17:08

Ve 22. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli v Ostravě s Baníkem 0:1. Pro Hanáky jde ovšem o smolný výsledek, nebyli horší než domácí, ale když neproměnili vyložené šance a inkasovali v závěru po rohovém kopu, bodový zisk z toho nebyl.

Sigma vstoupila do derby aktivním napadáním a to se málem vyplatilo hned v úvodu. Brankář Laštůvka zaváhal při rozehrávce a být Breite pohotovější, mohl poslat míč do prázdné brány. Jinak se hrálo spíše mezi oběma šestnáctkami, dlouho bez nějakých větších šancí. Hanákům se podařilo přednosti domácích skvěle eliminovat, včetně desetigólového střelce Almásiho. Sigma ustála i první dva rohové kopy domácích, pak také střelu Kuzmanoviče zdálky. Hosté se snažili také směrem dopředu, ale v prvním poločase jim chybělo více přesnosti, rozvahy a klidu. Chytil střílel nad, pak Zmrzlý hlavičkou nepřekvapil gólmana. Takže po prvním poločase to bylo bez branek. Krátce po přestávce byl o něco aktivnější Baník, ovšem pak se rozehrála Sigma. A měla dostatek šancí. Po hodině hry a rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyčce po centru zprava Beneš, brankář Laštůvka Ostravu podržel velmi dobrým zákrokem. Vzápětí pak vyplul do stoprocentní šance Breite, ale trefil jen vybíhajícího brankáře. Pak po další slibné akci se nedohodli pro zakončení González a Chytil, takže z toho byla jen slabá střela. Baník se jen bránil. A mohl za to pykat. V 79. minutě hlavičkoval z malého vápna nad v další velké šanci, Daněk. Nedáš- dostaneš se dostavilo záhy. V 81. minutě se po rohovém kopu trefil přes hlavu Pokorný. V závěru pak měla Sigma ještě nějaké možnosti srovnat, největší v 89. minutě Navrátil, ale jeho bombu k pravé tyčce gólman Laštůvka vyrazil.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 81. Pokorný. Rozhodčí: Batík – Dobrovolný, Dresler. ŽK: Boula, Ekpai, Laštůvka – Greššák, Chvátal, Daněk. Diváci: 6151.

Ostrava: Laštůvka– Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Ekpai (67. Jaroň), Kaloč, Kuzmanović (59. Klíma), Boula (59. Buchta, 90+3. Juroška), Falta – Almási. Trenér Tomáš Galásek.
SK Sigma: Stejskal – Chvátal (88. Poulolo), Jemelka, Beneš, Zmrzlý – Greššák (88. Zahradníček) – Breite, Zifčák (65. Navrátil), González, Daněk  – Chytil (77. Růsek). Trenér Václav Jílek.

Další články