Zde může být vaše reklama.

Třetí zápas přípravy Fotbalisté SK Sigma Olomouc porazili Aalborg

Fotbalisté SK Sigma Olomouc porazili Aalborg

foto: Petr Pelíšek

18. 01. 2022 - 21:52

První zápas Tipsport Malta Cupu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti dánskému BK Aalborg. Vstup do turnaje se Hanákům povedl, po brankách Václava Jemelky, Lukáše Greššáka a Mojmíra Chytila zvítězili.

Sigma je na herním soustředění bez několika opor, doma zůstali ze zdravotních důvodů brankář Matúš Macík, kapitán Roman Hubník, záložník Martin Hála nebo útočníci Jakub Yunis a David Vaněček.

Na začátku utkání byl aktivnější dánský tým. Ovšem první desetiminutovka se odehrála bez větších šancí. Pak za hosty zahrozil Kusk, brankář Stejskal byl připraven. Pak olomouckého brankáře vyzkoušel ranou z přímého kopu Fossum. Bylo to z velké dálky, Stejskal míč vyrazil pryč. Hrálo se většinou pod dánským diktátem, Sigmě se vůbec nedařilo udržet vpředu míč. Až ve 22.minutě kopali Hanáci standardku po faulu na Daňka. Zahrál ji González, ale minul bránu. V šestadvacáté minutě pak po rohovém kopu hlavičkoval González, zase to bylo vedle. Sigma se začala postupně dostávat do hry. Sedm minut před přestávkou Dánové chybovali a Sigma šla do přečíslení tři na jednoho. González to zkusil vyřešit sám, ale jeho lob zdálky nebyl pro brankáře složitý. Pak došlo na přímý kop pro Sigmu z ideální pozice na středu velkého vápna. A ten se povedl. Zmrzlý trefil polovysokou bombou pravou tyčku a Jemelka odražený míč poslal správným směrem. Po prvním poločase tedy Sigma vedla.

Druhou půlku začala Sigma dobře, tak, jak skončila tu první. Dánská aktivita byla eliminována, Hanáci měli častěji míč v držení. Ve 49.minutě vybojoval Navrátil roh. A hned po něm další. A pak třetí v řadě. V 51.minutě kopala Sigma standardku za faul na Breiteho. Ovšem Aalborg ubránil i čtvrtou standardku v rychlém sledu. Pak střílel zdálky Zifčák, brankáře nepřekvapil. V 54.minutě vyplul za obranu Růsek, ale dal si míč hodně od nohy, takže z toho nebylo ani zakončení, to byla škoda. Za další čtyři minuty vyšel Olomouckým presink, Greššák se uvolnil do palebné pozice, brankář Sander zakročil trošku pozdě a bylo to dva nula. Sigma pak kontrolovala zápas. Naivní dánskou rozehrávku pak Hanáci ztrestali ještě jednou, deset minut před koncem se trefil Chytil.

"Z mého pohledu to bylo zasloužené vítězství. Aalborg je silný soupeř a pro nás to byla výborná konfrontace. Je to pro nás důležitý výsledek. Věřím, že se zvedne sebevědomí a přesvědčení, že naše cesta je správná," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V pátek bude hrát na Maltě Sigma proti slovenskému Spartaku Trnava (20.00).

SK Sigma Olomouc – BK Aalborg 3:0 (1:0)

Branky: 41. Jemelka, 58. Greššák, 80. Chytil. Rozhodčí: Agius. ŽK: Fossum.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil (78. Navrátil), Breite, Greššák (72. Sedlák), Daněk (46. Zifčák), González (66. Spáčil) – Růsek (66. Chytil). Trenér Václav Jílek.

 

Další články