Zde může být vaše reklama.

Vyhráli turnaj na Maltě Fotbalisté SK Sigma porazili Trnavu

Fotbalisté SK Sigma porazili Trnavu

foto: Petr Pelíšek

21. 01. 2022 - 21:49

Ve druhém utkání na Tipsport Malta Cupu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti slovenskému Spartaku Trnava. Hanáci otočili zápas z nula dva na tři dva a vyhráli tak maltský turnaj.

Trenér Václav Jílek ve srovnání s úterním střetnutím proti dánskému Aalborgu hodně obměnil sestavu. Nechyběli v ní například stoper Václav Jemelka nebo záložník Jan Navrátil. Mimo nominaci zůstali pro menší zdravotní potíže Michal Vepřek a Pablo González. Scházel také obránce Radek Látal, který se přesunul na jarní hostování do Karviné.

Start duelu se Olomouckým nepovedl. V úvodních dvaceti minutách totiž dvakrát inkasovali.  Ve 27. minutě se stav měnil potřetí. Po přihrávce Zmrzlého zleva se trefil levačkou z voleje k pravé tyčce Daněk. Ve zbytku první půlky už se nic zásadního nezměnilo.

V úvodu druhé půlky mohl dát třetí gól v utkání Iván, naštěstí pro Sigmu trefil jen břevno. Další trnavskou šanci pak měl Kozak, brankář Trefil jeho hlavičku k pravé tyčce vyrazil. V 59. minutě mohlo být srovnáno. Po přímém kopu hlavičkoval Poulolo. Bránu přesně netrefil, protože od gólmana dostal rukavicemi do hlavy, ale pokutový kop, ten se nepískal …. Jinak ale moc dalších šancí ze hry na obou stranách nebylo. Přišlo to v 68. minutě. Po kolmici Breiteho byl sám před brankářem Růsek a přeloboval brankáře. Vzápětí byl ve slušné palebné pozici Matoušek, ale Savidis jeho střelu srazil na roh. V 71. minutě měl šanci Spáčil, ale lob mu nesedl. O čtyři minuty později zakončoval pravačkou Růsek, ale jen do rukavic připraveného brankáře. V 77.minutě zahrozil před olomouckou bránou Oljeník, gólman Trefil ovšem neměl problém. Pět minut před koncem šla Sigma do vedení. Přímý kop za faul na Růska poslal levačkou k levé tyčce Zmrzlý.

Další zápas na Maltě hraje SK Sigma v pondělí proti rakouskému WSG Tirol (16.30).

SK Sigma Olomouc – Spartak Trnava 3:2 (1:2)

Branky: 27. Daněk, 68. Růsek, 85. Zmrzlý – 9. a 19. Iván. Rozhodčí: Pace –Francalanza, Calleja

SK Sigma: Trefil – Zahradníček (54. Breite), Poulolo, Jemelka (59. Beneš), Zmrzlý – Navrátil (54. Matoušek), Daněk (59. Růsek), Sedlák (46. Greššák), Slaměna (59. Spáčil), Zifčák – Chytil (79. Uriča). Trenér Václav Jílek.

Další články