Zde může být vaše reklama.

Vítězná generálka Fotbalisté SK Sigma porazili Zbrojovku Brno

Fotbalisté SK Sigma porazili Zbrojovku Brno

foto: Petr Pelíšek

29. 01. 2022 - 17:14

V posledním přípravném utkání před ligovým jarem hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti druholigové Zbrojovce Brno. Hanákům se generálka vydařila, po brankách Mojmíra Chytila a Pavla Zifčáka zvítězili.

Sigma šla do zápasu hned bez několika opora. Nehráli obránci Roman Hubník a Michal Vepřek, záložníci Lukáš Greššák, Tomáš Zahradnáček a Martin Hála, útočníci David Vaněček a Jakub Yunis nebo brankář Matúš Macík.

Vstup do zápasu, ten se povedl lépe domácím. Nejprve Růsek v dobré šanci minul. Ve 14.minutě pak Sigma kopala penaltu za faul na Růska. Chytil proměnil a bylo to 1:0. O šest minut později potom centr Chvátala zprava uklidil s voleje Zifčák a bylo to o dva. Další branku mohla Sigma přidat krátce po pauze. Po faulu na Navrátila se kopala další penalta. Jenže Daněk ji poslal jen do levé tyčky. Za domácí pak měli dobré šance Růsek a Daněk, oba zakončovali hlavou, ale ani jeden z nich brněnského brankáře nepřekonal. V závěru se pak Zbrojovka dostala do několika nebezpečných útoků, jeden z nich se jí povedlo zakončit přesně.

„Byly to dva rozdílné poločasy. Ve druhém poločase jsme začali být trošku nepoctiví a soupeř toho využil. Z mužstva ale cítím daleko větší týmovost, odvahu, mentalitu. Nyní jsme to praktikovali jen v prvním poločase, pak se to střídáním trošku rozbilo,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 2:1 (2:0)

Branky: 14. (pen.) Chytil, 20. Zifčák – 89. Štěpanovský. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Horák. ŽK: Kohoutek. Diváci: 200.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal (62. Matoušek), Beneš (62. Poulolo), Jemelka, Zmrzlý (77. Sláma) – Spáčil (46. Daněk), Breite (77. Sedlák) – Navrátil (62. Slaměna), Růsek (77. Uriča), Zifčák – Chytil (46. González). Trenér Václav Jílek.
Brno: Berkovec – Štepanovský, Šural (46. Hlavica), Endl, Moravec – Nečas, Texl, Ševčík, Přichystal (70. Prágr) – Kohoutek (61. Mach), Fousek (74. Kamenský).

Další články