Zde může být vaše reklama.

Série skončila Fotbalisté SK Sigma prohráli na Bohemians

Fotbalisté SK Sigma prohráli na Bohemians

foto: Petr Pelíšek

02. 10. 2021 - 19:18

V 10. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli v Praze s Bohemians 0:2. Hanákům, kteří neskórovali ve druhém utkání v řadě, tak skončila sedmizápasová bodovací série.

Duel zastihl olomoucký tým v jisté personální krizi. Vzhledem ke zdravotním problémům scházeli Jakub Yunis, Lukáš Greššák, Roman Hubník, Michal Vepřek, David Vaněček, Jan Fiala a Jegor Golenkov, kteří chyběli už před týdnem v Teplicích. Nyní k nim pro nemoc přibyli ještě Ondřej Zmrzlý a Kryštof Daněk. Z béčka tak byly povolání dva záložníci - odchovanec Jiří Spáčil a pětadvacetiletý Venezuelan Ricardo José Piňa Mujica.

Hosté sice v úvodu více drželi míč, ale nebezpečnější byli domácí. V 10. minutě Květovu technickou střelu tečoval brankář Macík na tyč, poté v dobré šanci minul Chramosta. V polovině první půle už Klokani otevřeli skóre. Odražený míč poslal s pomocí tyče do sítě stoper. To bylo ve 23. minutě. O dvě minuty později domácí zvýšili. Po Květově přihrávce se prosadil Chramosta. Snížit mohl krátce před přestávkou Chvátal, ale trefil jen boční síť.

Trenér Jílek stáhl po pauze hru na tři obránce a poslal na trávník Šípa s Venezuelanem Piňou Mujicou, který si odbyl debut v české elitní soutěži. Hanáci přidali a po hodině málem snížil Breite, jehož pokus zastavil na brankové čáře obránce Krch. Šestnáct minut před koncem nastoupil poprvé do ligového zápasu záložník Jiří Spáčil, odchovanec SK Sigma, jeho otec Michal působil v Sigmě dvě sezony před dvaceti lety. Pak měla Sigma další šance ke snížení, ale nepovedlo, ránu Hály zkrotil domácí brankář. V závěru ještě trefili domácí tyčku, na druhé straně Jemelka přestřelil.

„Vstup do utkání nebyl z naší strany špatný. Byli jsme schopní se alespoň chvíli udržet na míči. Hra nebyla tolik špatná. Nicméně od desáté minuty nás Bohemka začala větší agresivitou a větším nasazením přehrávat. Nebyli jsme schopní reagovat. Domácí nás přehrávali ve středu hřiště a po jednoduchých situacích dostávali pod tlak. My jsme naopak nebyli schopní vyřešit situace, které jsme mohli dohrát jednodušeji. Z tohoto podtlaku jsme soupeři nabízeli situace a on to dokázal využít,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (2:0)

Branky: 23. Köstl, 25. Chramosta. Rozhodčí: Sziksay - Váňa, Hurych. ŽK: Köstl, Bederka, Vondra, Keita - Poulolo. Diváci: 3553.

Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch, Bederka - Dostál, Ljovin, Hronek (67. Jindřišek), Květ (89. Fulnek), Vondra (81. Novák) - Necid (80. Puškáč), Chramosta (67. Keita). Trenér Luděk Klusáček.
SK Sigma: Macík - Chvátal (46. Šíp), Poulolo, Beneš, Jemelka - Matoušek (39. Růsek), Breite, González (46. Piňa Mujica), Sedlák (74. Spáčil), Hála (90. Látal) - Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Další články