Zde může být vaše reklama.

Pátý zápas přípravy Fotbalisté SK Sigma prohráli s Midtjyllandem o gól

Fotbalisté SK Sigma prohráli s Midtjyllandem o gól

foto: Petr Pelíšek

10. 07. 2021 - 18:52

První zápas v rámci polského herního soustředění mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. V Opalenici prohráli s dánským FC Midtjylland těsně o gól jedna dva. Další zápas hrají Hanáci zítra proti Zaglebie Lubin (17.00).

Sigmě se nepodařilo zachytit úvodní nápor dánského soupeře a poměrně rychle prohrávala o dvě branky. Pak se ovšem podařilo Hanákům protivníka přibrzdit. A ještě do přestávky dali kontaktní gól, to se po centru Zahradníčka prosadil Daněk. Krátce po pauze mohl srovnat Růsek, ale po rohovém kopu hlavou těsně minul. V 68. minutě pak hlavičkoval z dobré palebné pozice Chytil jen do boční sítě.

„Je určitě škoda, že jsme utkání nedovedli minimálně do remízového závěru. Za celkový průběh si myslím, že bychom si to zasloužili. Ukázalo se však, že pokud narazíme na kvalitu, a to především na tu individuální kvalitu, tak nesmíme chybovat. Nesmíme soupeři umožnit jednoduché situace na dohrávání. Z takových padly obě branky. My jsme naopak naši kvalitu neukázali, hlavně v prvním poločase, kde jsme měli dvě nebo tři gólové situace. Tam jsme mohli jít do vedení. Po stránce organizace hry, taktické odpovědnosti a kondice jsme to zvládli. Bylo ale vidět, že jsme zaostávali v individuálním rozhodování v těžkých situacích,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek klubovému webu.

SK Sigma Olomouc – FC Midtjylland 1:2 (1:2)

Branky: 45. Daněk - 7. Evander, 22. Brumado. ŽK: Daněk, Zmrzlý - Evander
SK Sigma: Stoppen – Látal (74. Chvátal), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Hála (63. Chytil), Sedlák (63. Greššák), Daněk, Breite (74. Šíp), Zahradníček (63. Vaněček) – Růsek (74. Matoušek). Trenér Václav Jílek.

Další články