Zde může být vaše reklama.

Zase ztráta doma Fotbalisté SK Sigma remizovali s Bohemians

Fotbalisté SK Sigma remizovali s Bohemians

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2022 - 17:28

Zápas 24. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Bohemians Praha. Hanáci se před svým publikem představili podruhé v řadě, před týdnem uhráli s Teplicemi bezbrankovou remízu. A to chtěli odčinit. Což se nepovedlo, znovu doma ztratili.

Trenér Václav Jílek udělal v sestavě mírné změny, hned od začátku poslal do hry útočníka Antonína Růska. Mimo nominaci zůstali kapitán Roman Hubník, záložníci Martin Hála, Jiří Spáčil, Patrik Slaměna a Jan Sedlák, také útočníci Pavel Zifčák, Jakub Yunis, Filip Uriča, Jáchym Šíp a Jan Fiala. Naopak na lavičce už byl po dlouhé pauze připraven David Vaněček.

Zápas byl podobný tomu, jaký Sigma odehrála před týdnem proti Teplicím. Hanáci měli trvalou územní převahu, ale chybělo proměnit nějakou šanci. Už v 11. minutě byli v dobrý pozicích Daněk a Chytil, první po centru zleva, druhý zprava, ale ani jednomu z nich se nepovedlo trefit v rozhodující chvíli míč.  Nešlo to ani z rohových kopů. A ani střelami zdálky, zkoušeli to Breite nebo Chytil, ale byli nepřesní. Brankář Macík se na druhé straně docela nudil, první práci měl až deset minut před pauzou, ale střela Berana šla na střed, nemohla ho překvapit. Minut před pauzou měla Sigma blízko k vedení. Sudí odpískal penaltu za hraní rukou. Jenže pokutový kop Zmrzlému brankář Valeš u pravé tyčky zneškodnil.

I ve druhém poločase to vypadalo stejně. Sigma měla územní převahu, hosté směrem dopředu nepředváděli vůbec nic. Sedm minut po pauze hledal Růsek střílenou přehrávkou na malém vápně Chytila, ale tomu zase krok scházel. A stejně jako při penaltě v prvním poločase měli Klokani dál štěstí. Po hodině hry trefil Růsek hlavou břevno. Tlak Sigmy trval. O deset minut později po přímém kopu přestřelil z dobré pozice Daněk. V 74. minutě pak měli Hanáci zase smůlu, po rohovém kopu hlavičkoval Beneš do levé tyčky. I v závěru měli domácí pořád převahu, ale nakonec mohli být rádi, že v poslední minutě přežili závar před svoji bránou.

„Výkon zase nebyl vůbec špatný. Aktivní vstup do utkání, i když méně vyložených šancí. Že nedáme penaltu, to se stává, ale je s podivem, že to je už asi pátá. Ve druhém poločase jsme chtěli rozhodnout, ale koncovka nás sráží. Jsou tam dobré věci, ale schází nám efektivita,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 0:0

Rozhodčí: Berka – Kubr, Machač. ŽK: Zahradníček – Köstl. Diváci: 2678.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Jemelka, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (61. Matoušek), González, Breite, Daněk (81. Vaněček) – Chytil, Růsek (61. Zahradníček). Trenér Václav Jílek.
Bohemians: Valeš – Köstl, Bederka, Křapka, Hašek – Mareček (83. Koubek), Beran (61. Vaníček), Dostál (90+2. Krch), Petrák, Květ (90+2. Bartek) – Puškáč (83. Ugwu). Trenér Luděk Klusáček.

Další články