Zde může být vaše reklama.

Skvělý výkon Fotbalisté SK Sigma skolili doma Spartu

Fotbalisté SK Sigma skolili doma Spartu

foto: Petr Pelíšek

20. 04. 2022 - 20:05

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY, posledním v základní části, měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma za soupeře Spartu Praha. Po delším čase bylo v ochozech zase plno, dorazilo přes devět tisíc diváků. A viděli jasnou výhru Hanáků.

Sigma zase nebyli komplet, v nominaci nebyli Kryštof Daněk, Tomáš Zahradníček, Florent Poulolo, Pablo González, David Vaněček nebo Jakub Yunis, také Martin Hála, který v klubu ukončil smlouvu a dnes se s ním na Andrově stadionu loučilo.

Domácí měli skvělý vstup do zápasu. Už v 7. minutě trefil odražený míč správným směrem Breite a Heča v bráně hostů se natahoval marně. Hanáků bylo rázem plné hřiště a Sparta přestala existovat. Navíc pak po sérii rohových kopů dal v 11. minutě na dva k nule po jednom z nich Beneš. A Olomoučtí byli v eurforii. Tím byl ráz zápasu jasně daný. Sigma se nemusela nikam hnát, naopak hosté se potřebovali nutit do aktivity. Hanáci jim to ale úspěšně znemožňovali a bez větších potíží dokázali skvělým taktickým výkonem výhru o dvě branky uhájit.

„Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Byli jsme týmem, který to asi i více odpracoval. Byli jsme produktivní, měli, zejména v prvním poločase, i další šance. Záměr byl vstoupit do utkání aktivně, nepustit Spartu do rozehrávky, sázet na to, abychom byli agresivnější a přímočařejší, než proti Hradci. A kluci ukázali, že správným přístupem jsme schopni hrát s kýmkoliv,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Pro první poločas nemám vysvětlení. Navíc jsme to domácím hodně ulehčili. Výsledek je z mého pohledu spravedlivý, byli jsme horší,“ řekl trenér Sparty Pavel Vrba. „Je to pro mě obrovské rozčarování,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 7. Breite, 11. Beneš. Rozhodčí: Klíma – Kříž, Vlček. ŽK: Pešek. Diváci: 9157.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Hubník, Beneš, Jemelka – Navrátil (69. Zifčák), Greššák (53. Sedlák), Breite (83. Vepřek), Zmrzlý  – Chytil (83. Šíp), Růsek. Trenér Václav Jílek.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Krejčí ml., Krejčí st. (65. Pešek) – Haraslín (79. Minčev), Sáček, Souček (46. Vydra), Dočkal (65. Karabec), Hložek – Čvančara (46. Pulkrab). Trenér Pavel Vrba.

Další články