Zde může být vaše reklama.

Sezona pokračuje Fotbalisté SK Sigma už zase trénují

Fotbalisté SK Sigma už zase trénují

foto: Petr Pelíšek

21. 04. 2020 - 14:55

Rozděleni na skupiny, ale přece jen už spolu a na hřišti s míčem. Fotbalisté SK Sigma Olomouc restartovali tréninkový proces a začali se chystat na pokračování soutěžního ročníku. Hráči měli dnes na programu přípravu i s míčem, tréninkovou jednotku potom uzavřelo běhání. A všichni věří, že se soutěžní ročník dohraje a do zápasového režimu se vrátí co nejdříve.

Hráči měli během nucené pětitýdenní pauzy individuální tréninkové plány, sólo běhání jim dneškem počínaje konečně nahradil společný trénink. Byť v omezeném počtu a za dodržení nějakých hygienických opatření. Ruce si před začátkem tréninku dokonce dezinfikovali i brankáři, kteří ve fotbale chytají samozřejmě v rukavicích.

Tým se sešel na stadionu, aniž by mohl využít vnitřních prostor, hráči jen přijeli, autem nebo na kole, vystoupili, přezuli se do kopaček a šli trénovat. „Samozřejmě jsme rádi, že už jsem zase na hřišti. Je to omezené, je to v osmi lidech, bez kontaktu. Hráče máme nachystané, teď jde zase o to, aby se znovu dostali do kontaktu s míčem,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal. „Bude to hodně s míčem, kombinace daleko od sebe, spíše zpočátku na rozehrání,“ podotkl.

Mančaft musel být rozdělen po skupinách. „Vybrali jsme to tak, abychom měli do centrů praváky i leváky, tak jsme to prokombinovali, aby tam byli i hráči podle postů,“ vysvětlil Látal. Hráči si po více než měsíci znovu mohli kopnout do míče, vystřelit si na bránu, zase se začít vracet do obvyklé herní pohody.

Hráči už měli radost z toho, že už můžou konečně na hřiště. „Byl to dobrý trénink, po dlouhé době. Jsme rádi, že jsme zase na hřišti, viděli jsme balon, i když nám trošku překážel, ale to nevadí. Měli jsme tam přihrávková cvičení a už jen neběhali kolem dokola někde v lese nebo v parku. Fotbal je celkově po partě, takže je lepší, že už jsme zase trošku spolu,“ řekl záložník SK Sigma Radim Breite.

„Jsme rádi, že se už zase můžeme dostat na hřiště a fungovat tak nějak normálně, bylo to trošku ubíjející. Ale bohužel, s tím nic nenaděláme, musíme to vydržet,“ řekl záložník SK Sigma Martin Hála. Během pět týdnů trénoval jen bez míče. „První pět minut jsem si teď s balonem moc nerozuměl, ale pak už to bylo dobré. Ale to se bude zlepšovat a za chvíli se to vrátí do normálu,“ podotkl Hála.

Další články