Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Chytil Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Opavě

Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Opavě

foto: Petr Pelíšek

15. 05. 2021 - 16:48

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se utkání 32.kola FORTUNA:LIGY povedlo k maximální spokojenosti. V Opavě, která už je jasným sestupujícím, Hanáci po prvním poločase vedli a tři body se jim nakonec získat podařilo.

Sigma šla do utkání se změnami v sestavě. Scházeli marodi Lukáš Greššák a Jakub Yunis, potrestaný Florent Poulolo (stop za 8 žlutých karet), lehce zraněný kapitán Roman Hubník, v nominaci nebyli Ondřej Zmrzlý, Jaroslav Mihalík, David Houska, Dominik Radič a Jáchym Šíp. Po zranění se naopak vrátil zpět do základní jedenáctky Vepřek, podruhé šel za Sigmu ligový zápas chytat brankář Macík. Poprvé na lavičce byl k ligovému zápasu připraven dvacetiletý útočník Jan Fiala.

Úvodní desetiminutovka byla ve znamení vzájemného oťukávání. Ukončila ji střela domácího Helešice, po které kopala Opava roh. V 17.minutě museli hosté poprvé střídat, zranění si nejspíš obnovil Michal Vepřek, místo něj šel do akce Martin Sladký. Aktivnější byli v úvodu zápasu Opavští. Naštěstí pro Sigmu ale byly všechny domácí ofenzivní akce nepřesné. První akci měla Sigma ve 22. minutě.  Ovšem González centroval po brejku lajdácky, takže míč skončil v rukavicích brankáře. Ale pak Sigma udeřila. Po průniku Beneš a centru zleva pak načechral balon z pravé strany Látal. González ještě nezakončil dobře, ovšem Zifčák už věděl, jak dát gól. A Hanáci vedli. Sestava SK Sigma proti Opavě: Macík – Látal, Štěrba, Beneš, Vepřek – Zahradníček, Slaměna, Breite, Daněk, González – Zifčák. Na střídání jsou připraveni Chytil, Nešpor, Fiala, Hála, Sladký, Assoubre a Mandous. Ve 36.minutě sundal před velkým vápnem Látala Hrabina, dostal červenou kartu a Sigma výhodu přímého volného kopu z výtečné pozice. Ovšem González trefil jen do zdi … To bomba Zahradníčka ve 39.minutě už měla jiné parametry, opavský brankář vyrážel na roh. Takže po první půlce vedla Sigma o gól.

Druhou začala nebezpečnou střelou Breiteho. Plán obou týmů byl jasný. Opava chtěl srovnat, Sigma zase přidat další branky a pojistit tak výhru. Ale stav se dlouho neměnil, vyložených šancí k vidění mnoho nebylo. V 68.minutě centroval zprava Látala, na první tyčce zakončoval Chytil, leč nad. Vzápětí po přihrávce Chytila střílel Daněk, gólman Lasák vyrážel na roh. Z toho nebylo nic. V 71.minutě přišel trest. Zakončoval Holík a bylo srovnáno. Dvanáct minut před koncem naskočil poprvé do ligového zápasu útočník Jan Fiala. V 83.minutě strhal Sigma vedení zase zpět na svoji stranu. Po levém křídle se protáhl Daněk a jeho přihrávku uklidil na první tyčce do sítě Chytil. A druhé vedení v utkání už Hanáci dokázali uhájit.

„V první půli jsme celkem hráli to, co jsme si představovali. Vysoko jsme napadali, dali jsme branku. Zápas se pro nás začal vyvíjet dobře, přišla červená karta pro soupeře. V poločase jsme si řekli, že to bude ještě těžší, že Opava bude dobře bránit a budeme hrát do plných. Měli jsme šance dát pojistku na 2:0 nebo na 3:0 a bylo by po zápase. Bohužel se to nepodařilo a přišel trest. Udělali jsme hrubou chybu vzadu a soupeř nás potrestal. To jsme typičtí my. Cením si ale toho, že jsme šli za vítězstvím, a nakonec jsme to strhli na svou stranu. Vyzkoušeli jsme další hráče, mladí kluci hráli velmi dobře. Pro Sigmu je to velká perspektiva," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, ale pak jsme se dlouho hledali. Náš nevýrazný výkon v prvním poločase vyústil v první inkasovanou branku, při které jsme zaspali. Do druhé půle jsme šli s tím, že i když jsme v deseti, pokusíme se srovnat. To se nám podařilo až po vystřídání, po němž se to hodně oživilo. I v deseti podali kluci hodně dobrý výkon. Je škoda, že v závěru to neudrželi a inkasovali. Musíme ale uznat, že hlavně v druhém poločase nás podržel brankář Lasák," řekl trenér Opavy Alois Skácel.

SFC Opava – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 71. Holík - 28. Zifčák, 83. Chytil. Rozhodčí: Klíma – Caletka, Antoníček. ŽK: Helešic – Látal, Assoubre, Fiala. ČK: 36. Hrabina. Diváci: 393.

Opava: Lasák – Březina (69. Rychlý), Hnaníček, Kulhánek, Hrabina  – Večerka – Mondek (69. Kramář), Nešický (58. Darmovzal), Hellebrand (69. Lukáš Holík), Helešic – Dedič (58. Juřena). Trenér Alois Skácel.

SK Sigma: Macík – Látal, Štěrba, Beneš, Vepřek (17. Sladký, 78. Assoubre) – Zahradníček (78. Fiala), Slaměna (61. Chytil), Breite, Daněk, González – Zifčák (61. Hála). Trenér Radoslav Látal.

Další články