Zde může být vaše reklama.

Po dobu nouzového stavu Fotbalová Sigma snížila základní platy

Fotbalová Sigma snížila základní platy

foto: Petr Pelíšek

03. 04. 2020 - 22:47

Podobně jako některé prvoligové fotbalové kluby se rozhodl i SK Sigma Olomouc snížit základní platy. O zavedení úsporných opatření informoval klubový web s tím, že budou trvat po dobu platnosti nouzového stavu v České republice.

„Krize způsobená šířením onemocnění COVID-19 ovlivnila také odvětví sportu, fotbal nevyjímaje. I SK Sigma Olomouc, stejně jako další české i evropské kluby, proto musel přistoupit k opatřením, která jsou velmi nepříjemná, ale v tuto chvíli bohužel nezbytná. Nastalá situace nás vůbec netěší. Jsme ale rádi, že tato opatření hráči i realizační tým respektují. Je potřeba, abychom toto nelehké období společně přečkali. Další vývoj budeme samozřejmě v nejbližších dnech a týdnech sledovat,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář pro klubový web.

Hráči prvoligového týmu, stejně tak ostatních družstev SK Sigma, se od vyhlášení všech omezení volného pohybu a některých činností připravují individuálně.  „Všichni vnímáme, co se kolem nás i ve světě děje. Je to těžká situace, která nám není lhostejná. S vedením jsme se domluvili na těchto podmínkách a akceptujeme je. Doufám, že se vše brzy obrátí k lepšímu,“ řekl klubovému webu trenér Radoslav Látal. „Chápu, že situace se dotýká i fungování našeho klubu, proto jsme se s vedením dohodli na snížení mzdy. Věřím, že tuhle nelehkou dobu všichni společně překonáme a virus porazíme," uvedl zástupce kapitána SK Sigma David Houska na oficiálním webu klubu.

Podle článku na klubovém webu se opatření se dotknou i ostatních hráčů a zaměstnanců klubu, pro které budou zavedena v nejbližších dnech.

Další články