Zde může být vaše reklama.

Ekonomické důvody Futsalisté SK UP budou dál ve druhé lize

Futsalisté SK UP budou dál ve druhé lize

foto: Petr Pelíšek

12. 05. 2020 - 15:00

Futsalisté SK UP Olomouc si prvenstvím ve východní skupině druhé nejvyšší soutěže vysloužili postup do první ligy. Ale té se nepřihlásí, dál budou působit ve 2. lize. Je to z ekonomických důvodů, klub o tom informoval na svém webu.

„To, co se nám za minulou sezonu podařilo vybudovat, je skoro až neuvěřitelné. Na zápasy, které se odehrály na domácí palubovce, zavítalo více než dva tisíce fanoušků. Chtěl bych moc poděkovat všem našim hráčům, fanouškům a partnerům, kteří nám v době, kdy jsme se jako nováček soutěže teprve rozkoukávali, projevovali svou přízeň,“ řekl Nikolas Tilkeridis, předseda klubu.

Tým vybojoval postup, ale nakonec zůstane ve východní skupině druhé ligy. „Dlouho jsme se rozmýšleli a analyzovali, co by pro nás tato skutečnost znamenala. Ano, byla to pro nás velmi lákavá možnost a plně si uvědomujeme, co by do Olomouce 1. Varta liga přinesla, ale i přes všechna tato pozitiva bohužel vyhrál hlas říkající ne. Ze vzniklé aktuální situace, kterou nám všem uštědřil Covid-19, jsme bohužel nuceni z finančních důvodů odmítnout působení v nejvyšší lize futsalu. Nechceme se jako klub dostat do tíživých situací, kterými bychom uškodili nejenom našim štědrým sponzorům, ale i celému futsalovému oddílu. V momentální situaci by rozpočet na příští sezónu byl příliš vysoký a dostali bychom se na čísla, která si my ani naši sponzoři kvůli koronaviru nemůžeme dovolit,“ uvedl Tilkeridis.

Další články