Zde může být vaše reklama.

Druholigový Superpohár Futsalisté SK UP Olomouc vyhráli po penaltách

Futsalisté SK UP Olomouc vyhráli po penaltách

foto: fotbal.cz

21. 03. 2022 - 18:40

Finále Superpoháru 2. futsalové ligy se hrálo v sobotu večer v olomoucké sportovní hale UP. Nakonec se rozhodlo v penaltovém rozstřelu, ve kterém domácí SK UP Olomouc porazil TJ Spartak Perštejn.

V zápase dlouho vedl Perštejn. Poločas vyhrál 2:1 a ve druhé půli ještě vedl 3:2. Jenže Olomoučtí zápas otočili a naopak Spartak musel dvě minuty před koncem vybojovat prodloužení, do nějž se šlo za stavu 4:4. Hned na začátku první poloviny prodloužení se SK UP vrátil do vedení. Jenže Perštejn dvěma góly výsledek překlopil na svou stranu a vedl 6:5. Druhá část prodloužení ale vyšla lépe domácím. Po vyrovnání Lošťáka sice vrátil hostům vedení Krok, ale na konečných 7:7 upravil ve 49. minutě Brázdil.

V penaltovém rozstřelu zazářil olomoucký brankář Radek Janečka, který soupeřům chytil tři penalty a jeho tým nakonec vyhrál v rozstřelu 3:1.

„Soupeř na nás vlétl agresivní hrou s vysokým presinkem, což nám ze začátku dělalo problémy. Ani nepříznivý vývoj utkání nás nezlomil. Hrál se futsal nahoru dolů. Ten zápas měl naprosto všechno, hodně gólů, emoce a skvělé fanoušky. Podali jsme opět skvělý týmový výkon na krev podtržený famózním výkonem našeho předsedy Tilkeridise, který se gólově probudil v ten nejlepší čas! Také neskutečný výkon našeho gólmana Janečky, ten jeho branku zamkl skvělým výkonem po celý zápas, následně při penaltách a mistrovské oslavy mohly naplno propuknout! Soupeři děkujeme za skvělý zápas, který musel potěšit každého fanouška, který do naší haly zavítal,“ řekl Jakub Řičica, vedoucí SK UP Olomouc.

SK UP Olomouc - TJ Spartak Perštejn 7:7 (1:2, 3:1 - 3:3), na penalty 3:1

Branky: 10. a 35. Tilkeridis, 26. a 46. Lošťák, 23. Minx, 41. Šipka, 49. Brázdil, rozhodující penalta Zapletal – 8., 24. (pen.), 47. Krok, 38. a 41. Kiliján, 2. Šlégr, 45. Veljković. Rozhodčí: Krupa, Čuba.
SK UP Olomouc: R. Janečka - Tilkeridis, Zapletal, Pazdera, Lapčík, Brázdil, Minx, Lošťák, Šipka, Fialka.
Perštejn: Šlégr- Šinkovic, Süssmilch, Kiliján, Bulatovič, Kasal, Novák, Chmelan, Krok, Veljković.

Další články