Zde může být vaše reklama.

Akce pro mládež Hanácký duatlon mládeže v Radíkově již potřetí

Hanácký duatlon mládeže v Radíkově již potřetí

foto: archiv redakce

27. 09. 2021 - 15:39

Triatlon team KOLARNA, který se na Hané věnuje tréninkové činnosti dětí předškolního věku a žákům prvního stupně základní školy směřující ke kladnému vztahu ke sportu, především běhu, cyklistice a příležitostně i k plavání, uspořádal pro mládež 3. ročník Hanáckého duatlonu 2021.

Centrum závodu bylo v areálu stanového tábora Chaty pod věží na Radíkově u Olomouce. Krásné slunečné podzimní odpoledne přilákalo ke startu děti do 15 let z Olomouce a okolí, ale také ze vzdálenějších míst Olomouckého kraje.

Účastníci soutěžili v kategoriích dle svého věku, rozděleni ještě na chlapce a dívky. Pořadatelé pod vedením ředitele závodu Dominika Brandýse připravili okruh dlouhý 500 metrů, který vyhovoval jak běžecké disciplíně, tak prověřil technické i fyzické zdatnosti mladých duatlonistů na horském kole.

Nechyběli ani úplně nejmenší triatlonoví adepti, na odrážedlech vyrazili i Emily Hekele a Vojtěch Brandýs, kteří teprve letos v květnu oslavili jeden rok. Na závěr potom celý mladý peloton bez rozdílu věku vystartoval ke sprint duatlonu, 150 metrů běhu a 500 metrů na kole, kterým se celé sportovní odpoledne na Radíkově završilo. 

Další články