Zde může být vaše reklama.

Úspěch boxera Dukly Hauer zazářil a pojede na Evropu

Hauer zazářil a pojede na Evropu

05. 07. 2019 - 20:30

Olomoucká Dukla patří mezi bašty mládežnického boxu v České republice. A její členové získávají jeden úspěch za druhým. Naposledy zazářil na turnaji Black Forrest Cup v Německu Antonio Hauer. V ohromné konkurenci obsadil druhé místo a kvalifikoval se tak na evropský šampionát.

Turnaje se celkem zúčastnily čtyři stovky boxerů z 24 států. Olomoucký Antonio Hauer startoval v kategorii žáků do 14 let ve váze do 52 kilogramů. „Je to jeden z turnajů, ze kterých se lze kvalifikovat na mistrovství Evropy,“ řekl trenér a otec olomouckého borce Antonín Hauer. „Tonda nejprve porazil soupeře z Řecka, potom reprezentanta Německa. Ve finále šel proti Ukrajinci. Bylo to vyrovnané, ale nakonec prohrál na body dva tři. Ale samozřejmě i to je úspěch, v obrovské konkurenci, druhým místem si otevřel cestu na Evropu,“ podotkl Hauer. Antonio je dvojnásobným mistrem republiky.

Místo prázdninového lenošení se tak bude Antonio chystat na šampionát. „Začneme se na to připravovat. Je to v době prázdnin, takže místo volna bude mít dvoufázové tréninky, ale pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte něco obětovat, tak to je,“ řekl Hauer. „Samozřejmě vždycky chcete vyhrát, to je jasné. Ovšem pokud se podaří umístění to třetího místa, tak by to byl historický úspěch,“ uvedl.

Letos se na evropské šampionáty podívají čtyři boxeři Dukly. Claudia Tótová obsadila pátou příčku, po Hauerovi pak ještě pojedou na Evropu také Dominika Čiklová a Petr Řezníček. Olomoucké boxerské mládeži se tedy daří, pokračuje v tradici Dukly. Mladé rohovníky tam připravují Antonín Hauer, Stanislav Tót, Karel Kroupa a Karel Outlý.

Další články