Zde může být vaše reklama.

Dramatická bitva Házenkářky DHK Zora boj s Hodonínem zvládly

Házenkářky DHK Zora boj s Hodonínem zvládly

foto: Petr Pelíšek

01. 12. 2019 - 14:04

Házenkářky DHK Zora Olomouc si doma ve 12. kole interligy poradily s Hodonínem. Zapsaly do tabulky další dva body a dál se drží na čele.

Ovšem lehký zápas to pro Zoru nebyl. Od začátku prohrávala, ale pak se s přibývajícím časem otřepala, zařadila vyšší rychlost a do přestávky šla s náskokem pěti branek. Ten ale ve druhém poločase bojovný tým hostů vytrvale stahoval. Což se povedlo v 54. minutě. Kritické chvíle ale Zora s podporou výtečných zákroků brankářky Raškové ustála a dovedla zápas do vítězného finále.

„Zápas jsme si samozřejmě představovali trošku jinak. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Věděli jsme, že Hodonín bude chtít napravit prohru se Zlínem a chystali jsme se na to celý týden. Věděli jsme, že všechny tři spojky jsou nebezpečné a i jejich střelba z dálky. V druhé půlce jsme to neuhlídali. Měli jsme špatný úvod v zápase a pak jsme se dostali do utkání. Pomohly nám tam rychlé útoky, ale dostávali jsme laciné góly. I tak jsme v první půlce na konci vedli o pět branek. To, co jsme si řekli, ať už před zápasem i v polovině, moc nefungovalo. V druhém poločase to byla po deseti minutách najednou remíza a začali jsme se bát o výsledek. Věděli jsme, že když dáme šanci Hodonínu, tak bude kousat a bude hodně nebezpečný a to se taky projevilo. S výkonem nejsem spokojen, možná jen s hrou Záviškové,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc - HK Hodonín 25:23 (17:12)

Nejvíce branek: Závišková 9, Jansová 5, Patrnčiaková 5 - Kalinová 8, Cholevová 6, Pospíšilová 3, Poláchová 3. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 3/2 - 1/1. Vyloučení: 3:2. Diváci: 250.

Další články