Zde může být vaše reklama.

První semifinále házenkář Házenkářky DHK Zora bojovaly statečně

Házenkářky DHK Zora bojovaly statečně

foto: Petr Pelíšek

02. 05. 2022 - 11:11

První semifinále interligového play-off odehrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma. Za soupeře mají Hanačky Baník Most. Hegemona poslední dekády Zora dokázala potrápit, nakonec utkání skončilo výhrou favorizovaných hostů. Odveta se hraje v sobotu v Mostě.

Zora vstoupila do zápasu velmi dobře. A dlouho to bylo vyrovnané utkání. Platilo to do stavu 8:8. V závěru prvního poločasu se pak hostům povedlo odskočit na rozdíl čtyř branek. Začátek druhé půlky měly Olomoučanky skvělý a poměrně rychle se jim povedlo srovnat. Jenže pak několik dobrých akcí Zory zastavila branková konstrukce, a když se hostům naopak povedlo skórovat, vzali si vedení zpět.

„Nešli jsme do zápasu jako favorit, neměli jsme co ztratit. Chtěli jsme uhrát o něco lepší výsledek, ale myslím, že holky zaslouží absolutorium za to, co hrály, za bojovnost. Most je, bohužel, tam, kde je. Přehrává veškeré soupeře, nás tentokrát také. Ale nejsem vůbec zklamaný, nechtěl jsem, abychom prohráli nějaký závratným rozdílem. A to se splnilo,“ řekl trenér Libor Malinek. „Abychom uspěli proti Mostu, tak se musí všechno sejít. Mít trochu štěstí, bohužel jsme trefovali tyčky, kterých tam bylo ve druhé půlce opravdu dost. Ale z druhé strany, hráli jsme proti opravu velmi kvalitnímu soupeři, nemohli jsme čekat, že to bude jednoznačný zápas pro nás. Myslím, že jsme byli Mostu důstojným soupeřem. Do odvety půjdeme se vztyčenou hlavou a s tím, že i proti takovému soupeři se dá hrát“ podotkl Malínek.

DHK Zora Olomouc – DHK Baník Most 26:31 (15:19)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 3/2:2/1. Vyloučení: 5:3. Diváci: 223.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková: Kapsová 2, Jansová 3, Sovová 3/2, Kašpárková 2,  Přikrylovová 2, Roupcová, Krajčovičová, Machačová,  T. Fryčáková 3, Možíšová, Hejlová, Kuxová 5, Kubálková 1, Kubáčková 3. Trenér Libor Malínek.
DHK Baník Most: Müllnerová, Janssen – Zemanová, Stříšková 5, Skácelová 1, Andrýsková 2, Pokorná, Korešová 7/1, Mikulčík 1, Cholevová 7, Ecksteinová 1, Smetková 1, Kroftová, Kostelná 5, Mikulášková 1. Trenér Adrian Struzik.

Další články