Zde může být vaše reklama.

Vítězná dohrávka Házenkářky DHK Zora doma jasně přehrály Slavii

Házenkářky DHK Zora doma jasně přehrály Slavii

foto: Petr Pelíšek

19. 12. 2020 - 21:52

Házenkářky DHK Zora Olomouc doma dohrávaly utkání proti Slavii Praha. A povedlo se jim výtečně, po velmi dobrém výkonu zvítězily o osm branek.

Úvodu zápasu byl vyrovnaný, to platilo docela dlouhou. Ovšem závěrečnou pasáž prvního půlky zvládly lépe Hanačky a do šaten šly s náskokem čtyř branek. Ten se po pauze podařilo rychle navýšit ještě o další dva góly a pak už si Zora odstup do soupeře poměrně v klidu a zkušeně hlídala. A nakonec vyhrála překvapivě vysoko o osm branek.

„Chtěli jsme určitě vyhrát, ale nečekali jsme, že to bude o osm branek. Zdá se, že to byl jednoduchý zápas, ale vůbec to tak nebylo. Náskok vznikl, myslím, si, tím, že jsme měli silnější střídačku, mohli prostřídávat a dávali jsme lacinější branky, než Slavia, která se na góly více nadřela. Tam ubývají síly. Se Slavií jsou to vždy vyhrocená utkání, jen škoda, že u toho nemohli být fanoušci, bylo by to ještě lepší. Nebylo to jednoduché,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

„Bohužel dnešní zápas nám nevyšel. Olomouc vyhrála zaslouženě, protože my jsme se za celý zápas nedokázali dostat do správného tempa a herní pohody. Nechci se vymlouvat, ale možná už na nás bylo moc, že jsme odehráli třetí zápas v jediném týdnu, takže se na hráčkách projevila únava. Ale spíš mě mrzí, že jsme neubránili jedinou hráčku Olomouce Kubáčkovou, která nám vstřelila jedenáct gólů. A to přestože jsme na ni byli připravení,“ řekl trenér Slavie Praha František Urban

DHK Zora Olomouc – Slavia Praha 33:25 (18:14)

Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmičky: 2/2:5/4. Vyloučení: 3:0. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 3, Kapsová 4, Jansová 3, Sovová 1, Protivánková, Kašpárková 5, Krajčovičová 3, Gajdošíková 1, T. Fryčáková, Mojžíšová, Řezníčková, Kubálková 2, Roupcová, Kubáčková 11/2. Trenér Libor Malínek.
DHC Slavia Praha: Koudelková, Šlejtrová, Michalská – Holečková, Franková 4, Studená, Vostárková 2, Novotná 1, Holeňáková 2, Míšová 3, Jelínková-Líbalová, N. Svobodová 1, Zimová, V. Galušková 8/4, V. Fryčáková 3, M. Svobodová 1. Trenér František Urban.

Další články