Zde může být vaše reklama.

Interliga žen Házenkářky DHK Zora doma prohrály s Michalovcemi

Házenkářky DHK Zora doma prohrály s Michalovcemi

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2021 - 22:27

Po dvou výjezdech na Slovensko hrály házenkářky DHK Zora Olomouc opět doma. A bylo to proti slovenskému soupeři. Hanáčky předvedly proti Michalovcům solidní výkon, nakonec o čtyři branky prohrály.

Před týdnem se ze Zemplína vracely Hanačky s trochou smutku v duši, vysoká porážka rozdílem patnácti branek byla až krutá a Olomoučanky přivítaly v duchu  to, že mohly hned za týden  prokázat, že házenou stále hrát umějí a mohou se pořád se ctí rovnat i těm největším favoritům  a to i tehdy, když se nedaří, tak jak by si představovaly. Pravdou sice přes všechno zůstává to, že Iuventa je stále super silným týmem, ale v sobotním utkání se alespoň výkonnosti soupeřek přiblížily.

V prvním poločase  se obě družstva prvních deset minut tahala o vedení do stavu 6:6, hostům se pak podařilo odskočit na tříbrankový  rozdíl, Martina Přikrylová ještě snížila na rozdíl dvou branek a Slovenky opět navýšily své vedení o další čtyři trefy a rázem Hanačky prohrávaly 6:13 a to už začalo být na pováženou. Domácí trenér reagoval oddechový časem , pak domácí snížili  třemi brankami na 10:13, poločas pak skočil 12:16. Po vyrovnaných deseti minutách ve druhém poločase se znovu hostujícímu týmu podařilo odskočit až na osmibrankový rozdíl v době, kdy do konce zbývalo odehrát polovinu poločasu (14:22). Domácí družstvo se však nevzdávalo, znovu stáhlo vedení soupeře, na nižší než čtyřbrankový rozdíl se však přes veškerou snahu nedostalo.

„Holky se chtěli revanšovat za předchozí zápas. Bohužel. Utkání to nebylo úplně ztracené, prohrávali jsme po poločase  tam asi o tři brány, nyní o čtyři. Ale v Michalovcích jsme začali strašně panikařit, chtěli výsledek zvrátit. A takový soupeř každou neproměněnou šanci nebo chybu trestá. Tam jsme prohráli o deset, teď to bylo jiné, bojovali jsme až do závěru. Holky musím pochválit, Michalovce jsou kvalitní soupeř. Chtěli jsme s nimi hrát vyrovnanou partii a myslím, že se to podařilo,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 20:24 (12:16)

Rozhodčí: Brzósková, Pavelová. Sedmičky: 2/2:3/3. Vyloučení: 2/2:3/3. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 3, Jansová 4, Kapsová 4, Sovová, Protivánková, Kašpárková 1, Přikrylová 5, Krajčovičová, Gajdošíková, Kuxová, Fryčáková, Možíšová, Kubálková, Kubáčková 3/2. Trenér Libor Malínek.

Iuventa Michalovce: Kordowiecká, Jablonská – Klučková 2/1, Štefaniková 2, Popovcová 4, Rebičová 1, Trifunovič 1, Trúnková 5, Kohuch,  Holejová 1, Godeč 1, Bajčiová 3/2, Radovič, Premovičová 3, Kompaniecová 1, Dulinová. Trenér Ján Beńadík.

Další články