Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Házenkářky DHK Zora nedaly Prešovu šanci

Házenkářky DHK Zora nedaly Prešovu šanci

foto: Petr Pelíšek

01. 04. 2021 - 21:51

Házenkářky DHK Zora Olomouc vyhráli i třetí utkání v šesti dnech. Po vítězstvích v Plzni a nad Zlínem si první dubnový den poradily doma přesvědčivě s Prešovem.

Zora šla za výhrou sebevědomě a razantně hned od první minuty. V 15. minutě to bylo 11:4 a v podstatě už nebylo co řešit. Hanačky ovšem dál pracovaly na plný výkon a slovenskému soupeři sázely jednu branku za druhou.

Trenér Zory mohl být po třetí výhře v řadě spokojený. „Tak jsme si ten zápas představovali. Před začátek jsem týmu říkal, že do něj musí vstoupit jinak, než v úterý, protože bych chtěl dát šanci všem hráčkám. A to se splnilo. Úkol byl vyhrát, netrápit se, a aby se na plac dostali všechny hráčky ze střídačky, minutáž tam byla rozdělená, což bylo důležité,“ řekl Libor Malínek. Střelecky se prosadily všechny hráčky Zory, dobrý výkon podtrhly skvělými zákroky brankářky. „Tam byl markantní rozdíl mezi námi a soupeřem. Polášková i pak Haládiková poslední čtvrthodinu měly dobré zákroky, to také výsledek hodně ovlivnilo, mohli jsme hrát v klidu,“ podotkl.

Zora se po měsíční pauze dostala do skvělého tempa, zaknihovala tři vítězství ze tří zápasů. „Šli jsme to toho trojzápasu s tím, že bychom šest bodů měli urvat. Abychom hráli o umístění v play-off, a na rovinu řeknu: ještě se mohli dostat do třetího druhého místa. Zvládlo se to, cíl, který jsme měli, jsme splnili a jedeme dál,“ uvedl Malínek.

Nyní čeká Zoru, bude to příští sobotu, duel v Dunajské Stredě. „Dunajská je před námi, doma jsme ji porazili a bude nám to chtít stoprocentně oplatit. Kádr máme na to, abychom s ní hráli vyrovnanou partii a ukázali, že i se soupeři, kteří jsou bodově před námi, se dá hrát,“ řekl Malínek.

DHK Zora Olomouc – ŠŠK Prešov 33:19 (19:11)

Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 4:4:3/2. Vyloučení: 6:3. Hráno bez diváků,

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 1, Kapsová 1, Jansová 2, Sovová 1, Kašpárková 4, Přikrylová 4, Krajčovičová 1, Kuxová 3, Gajdošíková 2, Možíšová 2/1, T. Fryčáková 3, Roupcová 1, Kubálková 1, Kubáčková 7/3. Trenér Libor Malínek,

ŠŠK Prešov: Kakaščíková, Pokorná – Timková, Dvorščáková 5, Lupkovičová, Vargová 5, S. Ratvajská, T. Ratvajská 1, Šutranová 5/2, Smolková, Ščerbáková 1, Kakaščíková, Pustá, Vagaská 2. Trenér Ľuboš Sudimák.

Další články