Zde může být vaše reklama.

Nerozhodné drama Házenkářky DHK Zora Olomouc doma remizovaly s Plzní

Házenkářky DHK Zora Olomouc doma remizovaly s Plzní

foto: Petr Pelíšek

15. 01. 2022 - 21:56

Házenkářky DHK Zora Olomouc hrály druhé utkání interligy v tomto týdnu doma. Bylo to proti Plzni, Hanačkám se opět povedlo zabodovat, byť remíza na vlastní palubovce je pro ně ztrátou. Další zápas hraje Zora za týden zase doma, bude to proti polskému Chorzowu.

Do utkání vstoupila lépe Plzeň a do 12. minuty držela vedení. Pak se stav otočil. Ve 22. minutě už vedla Zora 10:7. Jenže pak se zasekla v koncovce, do pauzy už gól nedala a hosté o gól vedli. Ve druhém poločase to byla dramatická přetahovaná o každou branku. V závěru pak mohla Plzeň rozhodnout, ovšem brankářka Haládiková chytila za stavu 19:20 sedmičku Vlachové. Pak srovnala Jansová. A v závěrečné minutě mohla Zora rozhodnout, ovšem poslední akci se nepodařilo dohrát přesně, takže se body dělily.

„Pro diváky to asi bylo kvalitní, bojovné a dramatické atraktivní utkání. Bohužel, remíza na domácí půdě je pro nás ztráta, chtěli jsme vyhrát. Ale nepodařilo se nám to, bylo to strašně upracované, nedařilo se nám hlavně v útočné fázi, bylo tam moře technických chyby, to nás stalo bod,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – Plzeň 20:20 (10:11)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 1/1:2/2. Vyloučení: 2:1. Diváci: 120.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Poláčková – Závišková 6, Kapsová, Jansová 3, Sovová 1/1, Kašpárková 2, Přikrylová 2, Roupcová 1, Machačová 1, Krajčovičová 2, Možíšová, Hejlová, Kuxová 1, Kubálková 1, Kubáčková. Trenér Libor Malínek.
DHC Plzeň: Řezáčová, Malá – Kepková, Šmrhová, Bušauerová, Formanová, Drozdová 3, Franzová 5, L. Galušková 2, Lásková, Melicharová 1, D. Galušková 1, Tomanová 1, Vlachová 7/2. Trenér Richard Řezáč.

Další články