Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Házenkářky DHK Zora Olomouc porazily Písek

Házenkářky DHK Zora Olomouc porazily Písek

foto: Petr Pelíšek

12. 01. 2022 - 22:50

Házenkářkám DHK Zora Olomouc se první mistrovské utkání v roce 2022 podařilo. Hrály doma duel 13. kola interligy proti Písku a bez problémů zvítězily. Další zápas čeká Hanačky již v sobotu, bude to znovu doma, střetnutí s Plzní začíná v 17.30.

Začátek zápasu byl chvíli ve vedení Písek, hlavně proto, že Zoře nešla střelba. Ale to se rychle změnilo. Od poloviny prvního poločasu už byla ve vedení jen Olomouc a náskok nepustila. Po první části utkání vedla o čtyři branky, náskok udržovala a v závěrečných minutách pak ještě dokázala navýšit.

„Šli jsme do zápasu s očekáváním, přestávka byla hrozně dlouhá. Opravdu jsme se těšili, aby se zase sezona rozjela. Jsem moc rád, že jsme zápas zvládli, protože to vůbec nebylo jednoduché. Výsledek o osm branek naznačuje, že to bylo jednoznačné, ale to v žádném případě ne. Pořád jsme museli být na pozoru, Písek se nevzdává, pořád bojuje a kouše,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek. „Myslím, že možná rozhodla i lavička, mohli jsme prostřídat, dávali k tomu branky z rychlých útoků, to bylo klíčové,“ podotkl. „Chtěli jsme hrát tempo házenou a to se projevilo. Zkoušíme hrát rychlejší házenou, někdy z toho plynou chyby. Je to o čase, chce to trošku trpělivosti. Ale chceme tak hrát, nebudeme od toho ustupovat,“ uvedl Malínek.

Další zápas bude hrát Zora zase doma. „Takové je rozlosování. Na začátku sezony jsme jezdili pořád ven, nyní budeme doma. V sobotu s Plzní a za týden s Chrozowem. Na rozjezd sezony je to dobré, ale k samozřejmě k tomu potřebujeme ta utkání zvládnout,“ řekl Malínek.

DHK Zora Olomouc – TJ Sokol Písek 34:26 (16:12)

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmičky: 6/4:8/6. Vyloučení: 4:2. Diváci: 140.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Haládíková – Závišková 2, Kapsová 2, Jansová 4/1, Sovová 3, Kašpárková 3, Přikrylová 2, Roupcová, Machačová, Krajčovičová 4, Možíšová, Hejlová 1, Kuxová 7, Kubálková 2, Kubáčková 4/3.  Trenér Libor Malínek.
TJ Sokol Písek: Kržová, Preslová, Bezpalcová – Kubišová 6, Nosková 1, B. Velková 1, Pokorná 8/5, A. Velková, Merglová 1, Svobodová, Bicanová, Stellnerová 2, Chlupová 2, Součková 2, Pešková 3. Trenérka Kateřina Hromádková.

Další články