Zde může být vaše reklama.

Derby bez vítěze Házenkářky DHK Zora Olomouc remizovaly se Zlínem

Házenkářky DHK Zora Olomouc remizovaly se Zlínem

foto: Petr Pelíšek

13. 11. 2021 - 22:13

V posledním letošním domácím utkání hrály házenkářky DHK Zora Olomouc proti Zlínu. Tradiční derby v 11. kole MOL ligy nemělo vítěze. Hanačky sice po poločase o gól vedly, ale nakonec duel skončil remízou.

Derby zahájil lépe Zlín a chvíli vedl. Pak však Zora stav otočila a jistý náskok si bez potíží držela až do pauzy. První poločas Hanačky vyhrály o gól a zdálo se, že roli favorita naplní. Jenže ve druhém poločase hostující celek přidal. A dostal se do vedení, jednu chvíli to bylo o tři branky. Zoře se nakonec podařilo ztrátu umazat, ovšem s konečnou remízou a ziskem jednoho bodu nebyla Olomouc spokojená.

„Bohužel tentokrát zápas nebyl absolutně podle mých představ. Věděli jsme, že Zlín bude kousat, i když tomu postavení v tabulce nenasvědčuje. Ale jde o derby, soupeř neměl co ztratit a také se to ukázalo. Mám pocit, že jsme hráli tak, jako by se nemohlo nic stát. Ale to v házené, bohužel, neplatí a nejde. Před dvěma týdny byl vydřený bod proti Michalovcům super, nyní je to zklamání,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – Zlín 24:24 (13:12)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 4/4:3/3. Vyloučení:  4:1. Diváků: 170.

DHK Zora: Haládiková, Polášková – Závišková, Kapsová 2, Sovová7/4, Kašpárková 1, Roupcová, Machačová 1, Krajčírová 1,Možíšová 1, Hejlová 4, Kuxová 4, Kubálková 1,  Kubáčková  2. Trenér Libor Malínek.
Zlín: Blažková, Jechová, Rafajová – Herbočková 1, Fleková 2, Štipčáková 2, M.Sekulová 6, Gärtnerová 1, Kolářová 5/2. Sekulová 2,  Polomíková 2, Sedláčková, Hubová 1, Holincová, Protivánková 2. Trenér: Ivo Vávra.

Další články