Zde může být vaše reklama.

Dohrávka interligy Házenkářky DHK Zora porazily Ruch hladce

Házenkářky DHK Zora porazily Ruch hladce

foto: Petr Pelíšek

24. 03. 2022 - 16:08

V dohrávce 15. kola interligy žen nastoupily házenkářky DHK Zor Olomouc doma proti Ruchu Chorzów. Hanačky bez větší potíží naplnily roli favorita a získaly další výhru. Olomouc vyhrála 31:18 a v tabulce je šestá se zápasem k dobru před duem Plzeň - Šaľa.

Hanačky od začátku dominovaly a postupně se dostaly až do náskoku 12:3 a 14:4. První poločas sice uzavřela snížením na 7:16 z pohledu hostujících hráček Katarzyna Wilczek, olomoucké házenkářky to ale příliš mrzet nemuselo. Po přestávce se třikrát v intervalu pěti minut prosadila Klára Kubálková, se sedmi brankami nejlepší střelkyně zápasu, pak navíc třemi brankami bez odpovědi zvýšila náskok Zory na dvojciferné číslo Martina Přikrylová (2x) a Valentina Kapsová.

„Situace nám velí tyto zápasy vyhrávat. Příprava na utkání splnila svůj účel, Chorzów má některé dobré zápasy, kdy může překvapit a kdy nehraje na co má. Rozhodl hlavně první poločas, kdy velmi dobře fungovala obrana a kdy jsme si vybudovali náskok. Ve druhém poločase nás přibrzdilo dvojnásobné vyloučení a neproměnění šancí. Potom jsme to opět nastartovali a dokázali jsme skóre navýšit. Tentokrát jsem velmi spokojen,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – KPR Ruch Chorzów 31:18 (16:7)

Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmičky: 1/1:2/0. Vyloučení: 1/1:2/0. Diváků: 150.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Kapsová 2, Jansová 1, Sovová 1/1, Kašpárková 4, Přikrylová 4, Roupcová, Machačová 1, Fryčáková 5, Hejlová 3, Kuxová 1, Kubálková 7, Kubáčková 2. Trenér Libor Malínek.
Chorzów: Cieciolka – Jasinowska 2, Polanska, Wilczek 1, Tyszcziak 2, Kolonko 2, Doktorczak 2, Masiuda, Kavalova 3, Kiel 3, Radlak 3, Grabinska, Masalova, Knapík. Trenér Pawel Jaroslaw Knopik.

Další články