Zde může být vaše reklama.

Obrat po přestávce Házenkářky DHK Zora přehrály Dunajskou Stredu

Házenkářky DHK Zora přehrály Dunajskou Stredu

foto: Petr Pelíšek

17. 02. 2021 - 22:32

Netradičně ve středu hrály interligový zápas házenkářky DHK Zora Olomouc. Bylo to doma proti Dunajské Stredě, které se letos daří. Ovšem na Hané celek, který nedávno dokázal vyhrát i na palubovce suverénního Mostu, neuspěl. Slovenky sice po první půlce vedly, ale ve druhá  šla Zora jasně za vítězstvím.

Olomoučanky měly skvělý nástup do utkání. Rychle si vypracovaly náskok 7:4, i když o toto vedení ještě přišly, když Dunajská Streda otočila na 9:8 a pak si vypracovala vedení 16:13. Ještě před přestávkou se ale motivovaný domácí výběr dotáhl na rozdíl branky a před startem druhého poločasu se držel Slovenkám za patami. Ve druhé půli se skóre nejprve tahalo, klíčovou fází pak byl úsek hry mezi 46. a 52. minutou, kdy domácí hráčky šňůrou pěti branek soupeři odskočily do vedení 27:22 a přestože pak ještě Dunajská Streda měla snahu vývoj zápasu zvrátit, bojovné Olomoučanky si nenechal už dobrý výsledek a vítězství vzít a nakonec slavily výhru 29:26.

DHK Zora Olomouc – HC DAC Dunajská Streda 29:26 (15:16)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 2/0:3/3. Vyloučení: 3:3. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 3, Trumpešová 1, Jansová 2,  Kapsová 1,  Sovová 1,  Kašpárková 5, Přikrylová 6, Krajčovičová, Řezníčková, Gajdošíková 4, Kuxová, Fryčáková 5, Kubálková, Kubáčková 1. Trenér Libor Malínek.
HC DAC Dunajská Streda: Oguntoye, Oláhová - Pénces, Lelekesová, B. Bizík 7/2, Juhos 7, Straková, Meszáros, Jagodič, Pastorková 1, Demeterová, Rajnohová, Bugárová 4, R. Bízik, Élö.7/1. Trenér Viktor Debre.

Další články