Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Házenkářky DHK Zora přejely Stupavu

Házenkářky DHK Zora přejely Stupavu

foto: Petr Pelíšek

02. 10. 2021 - 23:25

V 5. kole MOL ligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma proti Stupavě. A nováčka soupeře vůbec nešetřily. Jasně zvítězili, když po prvním poločase už měly náskok v elitní soutěži málokdy vídaných dvaceti branek.

Zora šla rychle do vedení. A náskok neustále navyšovala. Slovenský soupeř jen těžko hledal nějakou defenzivní zbraň, a když se k tomu přidaly skvělé zákroky brankářky Poláškové, bylo z toho po prvním poločase naprosto jasné skóre 21:1. To znamenalo, že druhý poločas už byl potom v podstatě jen formalitou. Hanačky ale dál pokračovaly ve své jízdě, byť hostující tým po pauze dokázal dát více než jednu branku. Zora nakonec před reprezentační přestávkou připsala body za jasnou a hladkou výhru.

„Do zápasu jsme samozřejmě šli s tím, že si nějakou prohru ani nepřipouštíme. Nepředpokládali jsme ale, že to bude tak jednoznačné, vlastně po první půlce to bylo úplně jasné. Ve druhé jsme trošku změnili obranu, aby se do hry dostaly všechny holky. A řekli jsme si, že musíme pokračovat, ať z toho není nějaké podcenění. Jsem spokojený, zahrály si všechny holky. Jedinou kaňkou je to, že se zranila Kuxová,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – AHT HC Tatran Stupava 38:9 (21:1)

Rozhodčí: Blanár, Opava. Sedmičky: 2/2:4/2. Vyloučení: 1:2. Diváků: 153.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Poláčková – Závišková 6, Jansová 3, Sovová 1, Roupcová 2, Krajčovičová 7/2, Machačová 1, Fryčáková 6, Možišová 2, Hejlová 5, Kuxová 2, Kubálková 2, Kubáčková1. Trenér Libor Malínek.
Tatran Stupava: Záhradná, Mozoĺová, K. Karkušová – Griffits 1, Gašparechová, , Slováčková 1/0, Bahorecová 4/1, Štrbáňová, Hanzalíková, Galková 1, Turčanová, H. Karkušová, Tornócziová 1, Horváthová 1/1. Trenér Robert Popluhár.

Další články