Zde může být vaše reklama.

Série o bronz Házenkářky DHK Zora první zápas prohrály

Házenkářky DHK Zora první zápas prohrály

foto: Petr Pelíšek

22. 05. 2021 - 22:09

Sérii play-off o třetí místo dnes rozehrály házenkářky DHK Zora Olomouc. Nastoupili k němu v Ostravě proti Porubě. A v odvetě budou muset dohánět dvoubrankové manko, prohrály tam totiž o dva góly.

Do série o třetí místo lépe vykročila Poruba, i když do samotného utkání lépe nakročily Hanačky. Po deseti minutách hry vedly Olomoučanky 4:1 a Poruba tahala za záchrannou brzdu oddechového času. A úspěšně. Bylo rychle vyrovnáno na 4:4 a pak už dotahovala Olomouc, v poločase dělilo soupeře pět branek. V začátku druhé půle se Zora do utkání vrátila, Sovová tým přiblížila na rozdíl gólu 14:15, Poruba ale opět nastartovala motory a znovu odskočila do čtyřbrankového vedení. V samém závěru ještě Kašpárková tým dotáhla na rozdíl jediné branky 20:21, o trošičku bezpečnější dvoubrankovou výhru ale nakonec domácím vystřelila Polášková a do odvety tak Poruba jde s dvoubrankovou výhodou.

Odveta se hraje v Olomouci 29. května od 17.30.

DHC Sokol Poruba – DHK Zora Olomouc 22:20 (14:9)

Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmičky: 4/4:3:3. Vyloučení: 2:4.

DHC Sokol Poruba: Roháčková, Mučková – Kučerová 1, Mýlková 2, Dybalová, Konečná 2, Farářová 1, Maiwaelderová 1, Kavalová, Tichá, Polášková 6/2, Prašivková, Desortová 8/2, Bambachová 1, Šmídáková, Novobilská. Trenérka Alena Humlová.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 3, Trumpešová 1, Jansová 2, Sovová 1, Kašpárková 5, Přikrylová 2, Krajčovičová 1, Kuxová, Gajdošíková, Řezníčková, T. Fryčáková, Možíšová, Kubálková, Kubáčková 4/3. Trenér Libor Malínek.

Další články