Zde může být vaše reklama.

Skvělý výkon Házenkářky DHK Zora remizovaly s lídrem

Házenkářky DHK Zora remizovaly s lídrem

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2021 - 22:22

Zápas 9. kola MOL ligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma. A soupeře měli velmi těžkého, na Hanou přijely Michalovce, dosavadní suverén soutěže, který neztratil ani jeden bod. To už neplatí. Zora předvedla skvělý výkon, sahala po výhře, nakonec vybojoval bod za remízu.

První branku zápasu dala Zora, pak hosté rychle otočili a vedli. Na začátku třinácté minuty domácí celek srovnal na 5:5. Michalovce pak zase o kousek odskočily a první poločas vyhrály o dvě branky. Ovšem Hanačky se nedaly. Na začátku páté minuty druhé půlky srovnaly na 14:14 a ve 31. minutě šly do vedení. Deset minut před koncem měla Zora náskok pěti branek. Ovšem Michalovce ukázaly, že mají na podzim výbornou formu. A ještě to bylo drama. Ve 28. minutě hostující družstvo srovnalo na 24:24. A půl minuty před koncem šlo do vedení. Zora korunovala skvělý výkon ziskem jednoho bodu, když pět sekund před konce srovnala Kubáčková.

„Myslím, že jsme převedli absolutně nejlepší výkon v této sezoně. Věděli jsme, kdo proti nám nastoupí, že Michalovce ještě neztratily ani body, získaly body v Mostě, výsledky naznačovaly, že je to opravdu TOP tým. Ale holky se k tomu postavily tak, že bojovností se vyrovnaly tomu možná o něco lepšímu hernímu umu. Znamenalo to, že jsme získali bod, i když jsme sahali po dvou,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek. „Bohužel v závěru zápasu se pak projevila kvalita soupeře, ale nakonec jsme to na bod zvládli, za což jsme nesmírně rádi. Protože kdyby nám někdo řekl před zápasem, že budeme hrát s Michalovcemi vyrovnanou partii a sahat po vítězství, tak bych tomu moc nevěřil, to se přiznám. Ale holky zaslouží absolutorium, nechaly tam maximum,“ podotkl.

Zora vedla před závěrečnou pasáží už o pět branek. „Člověk si říká, že vede o čtyři nebo o pět, ale v té rychlé házené, kterou Michalovce předvádí, je to okamžitě stažení. Možná stačilo dát o jednu dvě branky navíc a výsledek by pro nás byl ještě příznivější. Ale asi to tak mělo skončit,“ řekl Malínek.

Hanačky si výtečným výkonem dokázaly, že se můžou měřit i s těmi nejsilnějšími celky soutěže. „Je to tak. Ukázaly, že se dá hrát absolutně s každým.  A pokud odevzdají maximu, půjdou do zápasu tak, jak šly tentokrát, vlastně i za cenu zdraví, protože Kuxová, Kašpárková nebo Jansová, ty se asi den po zápase moc nenachodí, nebudou se moci pohnout. Ale tak to je. A takto by se mělo jít do každého soupeře, je jedno, jestli jsou to Michalovce nebo Hodonín,“ podotkl Malínek.

DHK Zora Olomouc - MŠK Iuventa Michalovce 25:25 (11:13)

Sedmičky:
3/3:7/6. Vyloučení: 2:3. Diváci: 88.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Kapsová, Jansová 5/3, A. Kubálková, Kašpárková 2, Roupcová 1, Machačová 4, Možíšová 1, Hejlová 2, Kuxová 3, K. Kubálková 4, Kubáčková 3. Trenér: Libor Malínek.
Iuventa Michalovce: Almeida, Jablonska-Bobal – Dvorščaková, Štefaníková 2, Popovcová, Trifunovič, Trúnková 6, Dulinová, Holejová 7/3, Wollingerová 3, Bajčivová 4/3, Radovič 1, Godeč 2, Klučková. Trenér Jan Beńadík.

Další články