Zde může být vaše reklama.

Mají další body Házenkářky DHK Zora si poradily se Zlínem

Házenkářky DHK Zora si poradily se Zlínem

foto: Petr Pelíšek

30. 03. 2021 - 22:45

Házenkářkám DHK Zora Olomouc se první domácí interligový zápas v tomto týdnu podařil. Doma v derby porazily Zlín rozdílem pěti branek. A ve čtvrtek hrají ve své hale znovu, to mají za soupeře Prešov.

Zora je po měsíční herní pauze nyní v řádném tempu. V sobotu zvítězila v Plzni a už dnes měla doma za soupeře Zlín. Po trošku vyrovnaných úvodních minutách si Hanačky vytvořili po polovině první poloviny náskok, který navýšily až na poločasový odstup šesti branek. A zdálo se, že opět dosáhnout na výhru lehce a hladce. Jenže ve druhém poločase to ještě bylo těžké. Hostující družstvo se nevzdalo a urputně bojovalo dál. Ve 48. minutě to bylo jen o dvě branky pro Zoru, ale za stavu 21:19 už domácí tým opět přidal a nakonec povinné dva body získal.

„Druhá půlka nebyla podle našich představ. Spokojená jsme s výsledkem a s prvním poločasem, ve kterém jsme Zlínu utekli tak, jak jsme chtěli. Ale nástup po přestávce nám nevyšel. Věděli jsme, že Zlín se nevzdává za žádného stavu a to se také ukázalo. Ve druhém poločase jsme nebránili dobře, byly tam propady. To by se nám proti vyspělejším týmům absolutně nevyplatilo,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

V utkání bylo celkem čtrnáct sedmimetrových hodů, devět z nich proti domácím. „Byl to trend rozhodčích v tomto zápase, pískali to tak. Na obou stranách. Viděli to, pískli to,“ uvedl Malínek.

Nakonec Zora zápas na povinné vítězství zvládla. „Jednu pasáž to bylo jen o dvě branky, pak už je to v hlavách a už to tolik nejde. Ale je to změna, opravdu jsme měsíc stály. V sobotu jsme v Plzni podali lepší výkon, jako dnes proti Zlínu. Jedem dál, ty body se počítají. Ve čtvrtek nás čeká Prešov, to jsou prostě další povinné body, hrajeme o play-off, to je pro nás nyní nejdůležitější,“ řekl Malínek. A co bude třeba zlepšit pro poklidnější vývoj střetnutí? „První půlka fungovala, ale myslím, že bude potřeba celkově lepší útok,“ podotkl.

DHK Zora Olomouc – Handball PSG Zlín 26:21 (14:8)

Rozhodčí: Halada, Kosmák. Sedmičky: 5/4:9/7. Vyloučení:  4:3. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková, Kapsová 2, Jansová 1, Sovová, Kašpárková 2, Přikrylová 7, Krajčovičová, Kuxová 1, Gajdošíková, Řezníčková, T. Fryčáková  7, Roupcová 1, Kubálková 1, Kubáčková 5/4. Trenér Libor Malínek.
Handball PSG Zlín: Blažková, Vařechová – Herbočková, Daňková 4, Hvozdenská 2, Nygrýnová, Štipčáková 5, M. Sekulová, Kolářová, Vařechová, Polomíková 1, Sedláčková, Křičková, Zemanovičová, Holincová 1, Minárčíková 8/7. Trenérka Hana Kolářová.

Další články