Zde může být vaše reklama.

Druhá výhra v řadě Házenkářky DHK Zora v závěru zlomily Dunajskou

Házenkářky DHK Zora v závěru zlomily Dunajskou

foto: Petr Pelíšek

28. 03. 2022 - 21:35

Ve 23. kole interligy házenkářek měl DHK Zora Olomouc na programu domácí zápas proti Dunajské Stredě. Hanačky vyrovnaný duel vyhrály, rozhodly o tom půl minuty před koncem. Po vítězství na polským Ruchem Chorzów zvládly i soka ze Slovenska.

V úvodní osmiminutovce vstřelila Kubáčková tři góly a měla tak výrazný podíl na vedení Olomouce 4:1. Netrvalo ale dlouho a Dunajská zareagovala a vyrovnala. Pak se až do dvaadvacáté minuty Olomouc držela v jednobrankovém vedení. V závěru první půle se ale slovenskému týmu podařilo upravit stav na 12:14, do pauzy pak šli hosté s náskokem jedné branky.

Po změně stran to byla dramatická přetahovaná až do závěru. Osm minut před koncem dala Kuxová zvýšila na 27:25, ale Dunajská vzápětí vyrovnala. Drama vyvrcholilo v posledních dvou minutách utkání. Sovová je odstartovala proměněným sedmimetrovým hodem, na druhé straně odpověděla Boglárka Bízik (28:28). Závěrečný gól ale patřil domácím, výhru treffila Fryčáková.

„Pro nás jsou to hrozně důležité body pro přímý postup do play-off. Samozřejmě, že jsme chtěli uspět, byly to nervy, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. My jsme byli nakonec o kousek šťastnější, možná měli větší vůli po vítězství. Musím holkám zvláště poděkovat za druhý poločas, kdy to zmáčkly až na krev a i to přispělo k tomu, že jsme byli o gól šťastnější,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – HC DAC Dunajská Streda 29:28 (14:15)

Rozhodčí: Kilchner, Vacula. Sedmičky: 7/6:3/2. Vyloučení: 3:5. Diváci: 100.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Haládiková – Kapsová, Jansová 4/2, Sovová 4/4, Kašpárková 3, Přikrylová 1, Roupcová, Machačová 2, Fryčáková 4, Kuxová 4, Hejlová 1, Kubálková 1, Kubáčková 5. Trenér: Libor Malínek.
DAC Dunajská Streda: Noémi – Pencés, B. Bizík 2, Kucserová, Hornyák, Juhos 2, Meszáros, Sári 4/3, Virág, Hudáková 5, Rajnohová 5,  R. Bizík 6, Élö 4. Trenér Viktor Debré.

Další články