Zde může být vaše reklama.

Rozhodl první poločas Házenkářky DHK Zora venku prohrály

Házenkářky DHK Zora venku prohrály

foto: Petr Pelíšek

21. 03. 2022 - 16:16

Další, v pořadí již dvaadvacáté kolo, má za sebou interliga házenkářek. Tým DHK Zora Olomouc bojoval o další body v Michalovcích. Nezadařilo se, Hanačky zápas ztratily v prvním poločase.

Rozhodující byl první poločas, ve kterém si vedoucí celek soutěže vypracoval devítibrankové vedení, které ve druhém poločase Zora stáhla na konečný rozdíl osmi zásahů. Českému týmu patří po porážce sedmé místo a je v tuto chvíli posledním postupujícím do play-off.

Iuventa začala utkání dobře, v sedmé minutě Holejová zvyšovala na 4:1. Český celek se držel chvíli na dostřel, Klára Sovová snížila na 3:5 a v jedenácté minutě na 4:7 Natálie Kuxová. Domácí hráčky se ale postupně dostaly do hry a do poločasu v podstatě rozhodly o svém vítězství. Marianna Rebičová v jednadvacáté minutě upravila stav na 15:6, devítibrankový rozdíl ve skóre vydržel až do konce úvodního dějství.

Ve druhé půli se spíše než vítěz řešil především konečný brankový rozdíl. První desetiminutovka druhé půle skončila remízou, Natálie Kuxová držela manko Olomouce na devíti brankách (24:15). Iuventa vedla místy i o dvanáct gólů, závěr druhé půle ale patřil hostům. Dva góly v poslední desetiminutovce utkání vstřelila Magda Kašpárková, nejlepší střelkyně ZORY v tomto zápase, dvakrát se prosadila také Štěpánka Hejlová. Poslední olomoucký gól vstřelila Klára Kubálková, konečnou podobu dala výsledku domácí Abildová.

Iuventa Michalovce – DHK Zora Olomouc 35:27 (19:10)

Rozhodčí: Sabol, Vydra. Sedmičky: 3/2:3/2. Vyloučení: 2:4.

Iuventa Michalovce: Almeida, Jablonská, Jakubíková – Štefníková, Dmytrenkovo 1, Popovcová 4, Rebičová 3, Trifunovič 1, Trúnková 5, Kohuch, Holejová 6, Wolingerová 1, Bajčiová 4/1, Radovič 1, Godeč 3, Abilda 5/1, Boryrevych 1. Trenér: Jan Beňadík.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Kapsová 2, Jansová 1, Sovová 4/1, Kašpárková 7, Krajčovičová 1, Machačová 2, T. Fryčáková 3, Hejlová 2, Kuxová 3/1, Kubálková 2, Kubáčková. Trenér Libor Malínek.

Další články