Zde může být vaše reklama.

Interliga žžen Házenkářky DHK Zora vyhrály v Hodoníně

Házenkářky DHK Zora vyhrály v Hodoníně

foto: Petr Pelíšek

28. 02. 2022 - 22:04

Po těsné porážce přišla těsná výhra. Házenkářky DHK Zora Olomouc  v posledním ligovém vystoupení prohrály o dva góly doma s Kynžvartem, ve 20. kole MOL ligy ale porazily stejným rozdílem Hodonín.

Už v šesté minutě si musel domácí trenér Aleš Kořínek vzít oddychový čas, když jeho tým prohrával 0:4. Tereza Fryčáková záhy zvýšila vedení Olomouce dokonce na pět gólů, poté se ale jako mávnutím kouzelného proutku role obrátily. Vše začala a také zakončila Laura Víchová, která nejprve v osmé minutě vstřelila první gól svého týmu, za malou chvíli upravila stav na 6:5 ve prospěch Hodonína. Na to musela zareagovat time-outem hostující lavička, načež začala mít navrch opět Olomouc. Tereza Fryčáková zvýšila vedení hostů na 10:8, v závěru první půle odskočila Olomouc díky Kláře Sovové na tři góly.

Hodonín se poučil z úvodu zápasu a do druhé třicetiminutovky vstoupil aktivněji. Góly střílely Krejčíková i Víchová, na 18:18 vyrovnávala ze sedmimetrového hodu Sára Drexlerová. Zora si vzala vedení zpět díky Natálii Kuxové, za pár chvil už ale platil znovu vyrovnaný stav. Napínavý zápas směřoval ke svému závěru, ve kterém nejprve jednobrankové vedení Hodonína zařídila Bára Krejčíková, poté vyrovnala Natálie Kuxová. Dvě minuty před koncem vystřelila hostům vedení Klára Kubálková a v posledních vteřinách rozhodla o vítězství Zory Natálie Kuxová.

HK Hodonín - DHK Zora Olomouc 25:27 (11:14)

Rozhodčí: Blanár, Opava. Sedmičky:  3/2:3/3. Vyloučení: 2:2.

HK Hodonín: Zichová, Dermeková, Rehušová – Víchová 7, Drexlerová 1/1, Smějová, Cyganová 5/1, Jadamíková, Jastrábová, Pospíšilová, B. Krejčíková  6, Nováková, Višňovská 6, Malecká. Trenér Antonín Střelec.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 4, Kapsová 1, Jansová 2, Sovová 5/3, Kašpárková 1, Přikrylová 2, Roupcová, Krajčovičová, Fryčáková 4, Možíšová, Hejlová, Kuxová 5, Kubálková 2, Kubáčková 1. Trenér Libor Malínek.

Další články