Zde může být vaše reklama.

Mají první výhru Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Duslem

Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Duslem

foto: Petr Pelíšek

18. 09. 2021 - 19:37

Po dvou zápasech venku se házenkářky DHK Zora Olomouc představily poprvé v sezoně doma svým fanouškům. A už potřebovaly zvítězit. V prvním kole totiž prohrály, pak ve druhém remizovaly. Do třetice to klaplo, Hanačky porazily Slovan Duslo Šaľa.

Zora vstoupila do zápasu dobře, vedla. Jenže pak přišla série trefování brankové konstrukce, vyloučení a byla z toho pasáž, kdy se domácím nedařilo dávat góly a naopak hostům to šlo. Pak se ale Olomoučanky znovu chytili, rozjely a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 11:11. Po změně stran už si šla Zora jasně za svým cílem. Lehké to ale nebylo, zápasy proti Šaĺe jsou vždy těžké, což se znovu potvrdilo. Nakonec si Hanačky vytvořený náskok dokázaly pohlídat a v poklidu zvítězit o čtyři branky.

"My se asi už nemáme čím překvapit. Dívali jsme se na videa, Šaľa hraje svoji hur, my také. Rozhodovaly maličkosti. Měli jsme dobrý začátek, ale pak měli desetiminutovku, ve které jsme měli střelbu snad sedm nula, hlavně z křídelních prostorů, což byla škoda. Hlavně proto, že jsme mohli v tom trháku pokračovat. Ale pak jsme se chytili a první půlka skončila remízou. V šatně jsme si řekli, že budou rozhodovat detaily, ztráty míče, technické chyby a hlavně proměňování šancí. A v tom jsme, myslím, začali být trošku lepší. A také ve druhé půli dominovala naše obrana," řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – Slovan Duslo Šaľa 24:20 (11:11)

Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmičky: 6/3:6/2. Vyloučení: 5:6. Diváků: 126.
DHK Zora Olomouc:
Haládikova, Polášková – Závišková 1, Kapsová 1, Sovová 1, Jansová 1, Roupcová, Krajčovičová 2/2, Machačová, Fryčáková 4, Možišová 3, Hejlová, Kuxová 4, Kubálková, Kubáčková 7/1. Trenér Libor Malínek.
Slovan Duslo Šaľa:
Furgaláková, Vorzáčková – Takáčová, Rácková 3, Vargová 1, Königová 3, Pócziková 3, Ščipová 3, Ušiaková, Tulipánová 1, Matušincová 2, Szomogyi 2/2, Zlatinská, Varjassiová 1, Ratvanská 1. Trenér Peter Pčola.

Další články