Zde může být vaše reklama.

Mají další body Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Pískem

Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Pískem

foto: Petr Pelíšek

21. 02. 2021 - 11:16

Házenkářkám DHK Zora Olomouc se v tomto týdnu dařilo. Po středeční výhře nad Dunajskou Stredou si, také doma, v sobotu poradily s Pískem.

Za desátou výhrou v sezoně šla Zora už od začátku poměrně jasně a jistě. Písek na konci páté minuty vedl dva jedna, ale pak už se hrálo podle olomouckého diktátu. Do dvacáté minuty to ještě byla trošku přetahovaná, ale vedení už Zora nepustila. A do pauzy šla s náskokem čtyř branek. Ten si pak ve druhém poločase Hanačky bez potíží hlídly a nakonec zvítězil o sedm.

Další víkend čeká Zoru duel na Slavii, za dva týdny potom doma proti Mostu.

„Možná se mohlo zdát, že to byl poklidný zápas, ale nebylo to jednoduché. Čekali jsme, že Písek bude kousat. Nemá už co ztratit, ve srovnání s podzimním zápasem se strašně zvedl, herně je na to velice dobře. To jsme týmu zdůrazňovali, připravovali jsme se na to, nečekali jsme vůbec nic lehkého. A také se to projevilo. Bohužel nás tentokrát trošku zastavoval neproměňování šancí, kterých bylo až až. Proměnit nějaké brejky a náskoky ze šestky už v prvním poločase, tak to mohlo být o šest sedm branek a hrálo by se nám lehčeji. Tři čtyři brány rozdíl v házené, to je nic, to je za pět minut zpátky. Písek pořád kousal, utekli jsme mu až v závěru. Vítězství si cením, během týdne jsme měli tři velmi těžká utkání a dopadla době,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – TJ Sokol Písek 31:24 (16:12)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 5/4:2/0. Vyloučení:  2:2. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 7, Trumpešová 2, Jansová 3, Kapsová 1 , Protivánková,   Sovová,  Kašpárková 3, Přikrylová 2, Krajčovičová 3, Řezníčková, Gajdošíková 1, Fryčáková 5, Možíšová, Kubáčková 4/4. Trenér Libor Malínek.
Sokol Písek: Preslová, Hořáková – Kubišová 5, Dolejšová 2, Hauserová, A. Velková 1, Pokorná 4, Merglová, Svobodová, Olšová, Bicanová, Stellnerová 4, Chlupová 4, Boorová 1, B. Velková 1,  Pešková 2, Svobodová. Trenér Kateřina Hromádková.

Další články