Zde může být vaše reklama.

Hrály po měsíci Házenkářky DHK Zora zvítězily v Plzni

Házenkářky DHK Zora zvítězily v Plzni

foto: Petr Pelíšek

29. 03. 2021 - 19:38

Házenkářky DHK Zora Olomouc hrály po měsíci zase mistrovské utkání. Cestovaly k němu do Plzně. A na západě Čech potvrdily roly favorita, vyhrála jasně 27:15. Tento týden hrají Hanačky dvakrát doma, v úterý proti Zlínu a ve čtvrtek s Prešovem.

Zora začala v Plzni od podlahy a zhurta. Rychle šla do vedení, po patnácti minutách to bylo 2:10 a tím pádem už bylo prakticky rozhodnuto. Náskok už si Hanačky pohlídaly bez potíží až do konce, zvítězil o osm branek.

„Jsem, stejně jako celá lavička, moc rád že jsme to utkání zvládli, bojovali jsme o play off a k té úplné jistotě nám ještě nějaké body chyběly. Chtěli jsme je tady v Plzni mermomocí získat, což se nám podařilo. Nebudu nijak lhát, z Plzně jsme určitý respekt měli, protože ačkoliv výsledkově a bodově to nevypadá, herně to nebývá v plzeňském podání špatné. My jsme navíc měli před tímto utkáním měsíční pauzu způsobenou různými karanténami našich soupeřů, takže ze zápasového rytmu jsme trochu vyšli,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek. „Burcovali jsme se a své ovoce to přineslo, holky chtěly a věděly, o co se hraje, takže od první minuty jsme to utkání zvládali. V zápase byl asi jen malý desetiminutový výpadek, jinak to bylo v pohodě,“ podotkl.

DHC Plzeň – DHK Zora Olomouc 15:27 (8:14)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 3/1:3/3. Vyloučení:  3:3. Hráno bez diváků.

DHC Plzeň: Řezáčová, Mancelleri, Malá – Kepková 2, Šmrhová, Bušauerová 1, Formanová 3,  Drozdová 2, Franzová 3/1, Galušková, Dvořáková 2, Lásková, Vlachová 2, Königová, Slabá. Trenér Richard Řezáč.

DHK Zora Olomouc: Haládíková, Polášková – Závišková 3, Kapsová 1, Jansová 5, Sovová 1, Kašpárková 4, Přikrylová 2, Krajčovičová 3, Kuxová, Gajdošíková 1, Řezníčková, T. Fryčáková 3, Možíšová, Kubálková 1, Kubáčková 3/3. Trenér Libor Malínek.

Další články