Zde může být vaše reklama.

Cyklokros v Uničově Hekele je mistrem Olomouckého kraje

Hekele je mistrem Olomouckého kraje

foto: Petr Pelíšek

20. 09. 2020 - 20:59

O víkendu v lesoparku Šibeník v Uničově prvními dvěma závody odstartovala česká pohárová cyklokrosová sezóna. Sobotní první podnik Oderského poháru i nedělní druhý závod, který byl současně mistrovstvím Olomouckého kraje v cyklokrosu  2020, se jely na dvoukilometrovém okruhu z části kopírujícím trať, na kterou jsou účastníci zvyklí z tradičních TOI TOI Cupů. Krajským šampionem se stal Emil Hekele.

Lesopark Šibeník a bikrosová dráha v Uničově patřila uplynulý víkend vyznavačům sportovní cyklistiky. Na tratích v tomto pěkném odpočinkovém areálu se za organizace Romana a Dominika Brandýsových a technické pomoci úřadující mistra České republiky v cyklokrosu Emila Hekeleho uskutečnily duatlonové závody a úvodní dvě klání Oderského poháru Force-Kolarna 2020.

V páteční odpoledne otestovali dvoukilometrový bikový okruh spolu s běžeckou částí příchozí dospělí duatlonisté. Po třech kilometrech běhu, šesti kilometrech crosss country a závěrečném jeden a půl kilometrovém běhu protrhl cílovou pásku jako první Filip Hanslian z Mountaintime Cross Tri Teamu.

Sobotní úvodní cyklokros pohárového Oderského poháru se setkal s velkou účastí závodníků a potěšitelné je, že především z řad mládeže. V závodě na tři okruhy zvítězil žák Lukáš Opletal z olomouckého týmu Short Bike Academy Opletal. V dalším startu na 30 minut kraloval Ondřej Novotný z Dukly Praha.

Nejsledovanější hlavní závod na 40 minut za účasti mistra Polska Marka Konwy ovládl český reprezentant Daniel Mayer z KC Hlinsko, polský cyklokrosař dojel druhý. Čestní hosté zastupitel Josef Suchánek a uničovský starosta Radek Vincour odměnili tři nejlepší cyklokrosaře ve čtrnácti věkových kategoriích.

Sobotní podvečer patřil nadějným sportovním adeptům. Děti do 15 let absolvovaly Hanácký pohár v duatlonu. Vyzvednout je třeba výkon nejmladších účastnic, dvouleté Natálky Hájkové a její čtyřleté sestry Nely Hájkové, které bez problémů zvládly a zvítězily na připravených běžeckých a cyklistických tratích.

Za tři víkendové dny se na tratích představilo celkem 265 mladých i dospělých sportovců. Nádherné babí léto a početná divácká kulisa podtrhla vydařený sportovní víken v areálu bikrosové dráhy v Uničově.

Další články