Zde může být vaše reklama.

Bohužel. Kohouti v sedmém zápase selhali, díky za celou sezónu!

Bohužel. Kohouti v sedmém zápase selhali, díky za celou sezónu!

30. 03. 2019 - 09:17

Olomoučtí hokejisté nedokázali postoupit do extraligového semifinále. Ve vypjatém sedmém zápase v Plzni byli domácí po celé utkání lepším týmem, tři branky vstřelili už v úvodní třetině a zbytek zápasu si v poklidu hlídali náskok.

ČF7: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

První třetina znamenala plzeňskou smršť: už v první minutě překonal Konráda z dorážky Pour, za pět minut inkasovala Olomouc podruhé, kdy Plzeň hrála dokonce ve třech! Když v polovině první třetiny přidal třetí branku Kodýtek, vypadalo to s Morou bledě a Konrád přepustil místo v brankovišti Lukášovi. Na ledě existoval jen jediný tým, a bohužel pro nás to byli domácí.

Druhá část hry začala ve stejném duchu, Kohouti se ale pomalu otřepávali a vzápětí přišlo snížení z hole Lukáše Nahodila - 3:1. I přes to ale byla Plzeň nadále aktivnějším celkem a šla si za postupem. To vyjadřoval i poměr střel na bránu, který byl po dvou třetinách 26:9!!

Boj o to, jestli posledních dvacet minut série bude i posledními dvaceti minutami sezóny, zahájili hosté vyloučením Knotka, do obrovské šance se vzápětí dostal domácí Němec, Lukáš byl ale připraven. Čas pak začal běžet velmi rychle, olomoucký tlak ale postupně sílil. Do pozoruhodné šance vyslal Vyrůbalík Jergla, ten ale nepochopitelně minul. Potom pálil Dujsík, na dorážku byl připravený Irgl, ale Frodl zázračně lapil. Tři minuty před koncem se Mora dočkala naděje - od modré vypálil Švrček a puk propadl do branky! Minutu před koncem tak putoval Lukáš na střídačku a Olomouc zkoušela štěstí se šesti hráči v poli - bohužel, vyrování už nepřišlo.

Branky: 1. Pour, 6. Gulaš, 11. Kodýtek - 29. Nahodil, 59. Švrček

HC Škoda Plzeň: Frodl - Jones, Moravčík, Čerešňák, Půlpán, Allen, Vráblík, Kaňák - Pour, Kovář, Gulaš - Němec, Kracík, Indrák - Kantner, Nedorost, Kindl - Straka, Kodýtek, Eberle

HC Olomouc: Konrád (11. Lukáš) - Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Galvas, Švrček, Dujsík, Matai - Ostřížek, Knotek, Jergl - Burian, Strapáč, Irgl - Laš, Nahodil, Skladaný - Káňa, Kolouch, Holec.

Další články