Zde může být vaše reklama.

Mistry extraligy přijme v pátek primátor Čtvrtstoletí hokejového titulu: Bez účasti klubu!

Čtvrtstoletí hokejového titulu: Bez účasti klubu!

11. 04. 2019 - 05:49

I letošní výročí se zřejmě obejde ve znamení nezájmu současného klubu HC Olomouc, něco se ale přece jen od minulé, tehdy dvacetileté oslavy pohnulo: mistry extraligy z roku 1994 přijme na radnici primátor Žbánek.

Oslava čtvrtstoletí hokejového titulu vypukne v pátek na Horním náměstí. „Co se týče současného klubu, s panem Fürstem to dojednával Pavel Čech. Nevím, na čem se shodli nebo neshodli. Ale myslím si, že je to bez jakékoliv odezvy,“ řekl Hanáckému Večerníku kapitán mistrů Miroslav Chalánek. „Pro nás je to vzpomínková akce, sejdou se lidé, kteří spolu dosáhli úspěchu, léta jsme se nevidělia budeme vzpomínat,“ dodal. Všichni, kteří se chtějí s tehdejšími šampiony setkat, majím příležitost v pátek od 16 hodin v Bernard Baru na olomouckém Horním náměstí.

Radnice mistry tentokrát přijme
Primátor Miroslav Žbánek přijme v pátek ve 14 hodin všechny hokejisty, kteří do Olomouce z tehdejší sestavy dorazí. „Pozvaní jsou samozřejmě všichni, určitě nepřijede Pepík Augusta,“ vzpomněl kapitán Chalánek na kouče mistrovské Mory, který v únoru 2017 zemřel. Podle Chalánka byli kontaktováni všichni tehdejší hráči včetně legendárního Kanaďana Cama Browna. „Psali jsme i Camovi Brownovi, ten ale asi nepřijede. Jirka Dopita pokud mám informace, zatím neodpověděl, očekávám ale, že se zúčastní a přijde mezi nás,“ řekl Chalánek.

Je to pro nás všechny obrovský zážitek, vyvrcholení kariéry, říká po letech kapitán týmu
„Už jsou to dnes jen vzpomínky, ale je to pro mě i pro ostatní vyvrcholení kariéry. Obrovský zážitek,“ říká po pětadvaceti letech Chalánek. Legendy Mory oslaví čtvrtstoletí od titulu v pátek 12. dubna a poděkovat jim můžete přijít do Bernard Baru na Horním náměstí (16.00). Připravena je autogramiáda, beseda a společné focení.


Vlastimil Blaťák

Další články