Zde může být vaše reklama.

Debakl v prvním čtvrtfinále: Plzeň byla lepší, prohráli jsme i bitky

Debakl v prvním čtvrtfinále: Plzeň byla lepší, prohráli jsme i bitky

18. 03. 2019 - 00:00

Takhle si fanoušci Kohoutů vstup do play off nepředstavovali. Náš už tradiční soupeř ve vyřazovacích bojích hokejové extraligy ze západu Čech byl dvě třetiny výrazně lepší a zaslouženě si z prvního utkání odnesl výhru. Hrůzné skóre 8:1 je ale do dalších zápasů menetem.

ČF1: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 8:1 (1:0, 2:1, 5:0)

Západočeši vstoupili do série lépe a po první třetině prvního duelu vedli 1:0. V prvních minutách byla vidět jen Plzeň, ale skóre otevřít nedokázala. Naopak se nechala dvakrát v krátkém sledu vyloučit, ovšem Mora dvojnásobnou početní výhodou pohrdla. To nakonec indiáni potrestali a sami klasickou přesilovku využili už po pěti sekundách, po přiťuknutí Nedorosta pálil do černého nejproduktivnější hráč extraligy a hokejista, který dnes hraje 500. duel v nejvyšší soutěže, Milan Gulaš. Další příležitosti nevyužil Jan Kovář, Petr Kodýtek nebo Jan Eberle. Kohouti si také vytvořili zajímavé šance, Kolouch ani Knotek ale sami před Frodlem neuspěli.

Indiáni byli aktivnější i v prostřední části, která nenabídla tolik příležitostí, ale zase přinesla více branek. Na 2:0 zvýšil přesnou ranou z přečíslení Jan Kovář. Hosté odpověděli v početní výhodě, parádní dělovkou se prezentoval Aleš Jergl. Kohouti ovšem v kontaktu nezůstali dlouho. Knotek z dobré pozice odmítl srovnání a o chvíli později zamotal Dujsíka za olomouckou brankou Jaroslav Kracík, vybídl ke skórování Vojtěcha Němce, který tutovkou nepohrdl.

Třetí třetina pak byla plzeňskou exhibicí. První duel Plzeň jasně opanovala, Olomouc přestřílela 16:3 a prosadila se hned pětkrát. Dvakrát se trefil Václav Nedorost, jednou David Stach, na jehož trefu navázal Vojtěch Němec a na konečných 8:1 upravil Miroslav Indrák. K vidění byla parádní bitka Connora Allena s Janem Káňou, i tady uspěli Indiáni.

Branky a nahrávky
      11. Gulaš (Nedorost, Eberle), 26. Kovář (Čerešňák), 36. Němec (Kracík), 41. Nedorost (Čerešňák, Kovář), 46. Nedorost (Gulaš, Eberle), 51. Stach (Němec), 53. Němec (Kracík, Indrák), 58. Indrák (Němec)
    • 30. Jergl (Škůrek, Strapáč)

Další články