Zde může být vaše reklama.

Odpoledne pro fanoušky HC Olomouc připravil na pátek Mora fest

HC Olomouc připravil na pátek Mora fest

foto: Petr Pelíšek

16. 08. 2023 - 17:01

Hokejisté HC Olomouc hrají v pátek doma od 18.00 přípravné utkání proti Zlínu. Nejde ale i běžný zápas, je to součást prvního ročníku Mora festu. Na nádvoří mezi zimním stadionem a tělocvičnou vystoupí několik hudebních uskupení, fans se můžou těšit také na autogramiádu hráčů Mory nebo představení dresů pro novou extraligovou sezónu.

Parkoviště před zimním stadionem pod schody u magistrátu se v pátek 18. srpna promění v dějiště výjimečné zábavy, kterou historie olomouckého klubu nepamatuje. Areál se pro návštěvníky otevře v 13.30, následovat bude řada koncertů - své hudební umění postupně předvedou kapely Omikron band, Argema a Trocha Klidu. Pak bude na řadě křest dresu HC Olomouc a nakonec zápas Mora proti Zlínu (18.00) „Křest dresu se v posledních letech stal příjemnou letní tradicí. Rozhodli jsme se letos celou událost povýšit a uspořádat pro naše fanoušky zábavný den přímo na Zimním stadionu. Už během uplynulého play-off se nám osvědčilo propojení sportu s kulturou, věříme tedy, že i nyní toto spojení naši fanoušci ocení a kromě přípravného utkání a křtu dresu si užijí i naplánované hudební koncerty. Celá akce je pojata hlavně jako poděkování fanouškům, jelikož držitelé celosezónních karet mají zajištěn vstup zdarma a také pro ostatní příznivce je cena stanovena na minimální možnou hranici,“ řekl Simon Vejtasa, marketingový manažer HC Olomouc.

Festival bude dosud největší akci pro fanoušky v historii klubu. „Snažíme se posouvat. Když jsme začínali uvažovat o Mora expresu, tak jsme si říkali, že taková akce tady v klubu ještě nebyla. Teď je ale těžké obě tyto akce porovnávat, protože jsou úplně jiné. Co se týče lidí, na MORA Festu jich bude určitě více než ve vlaku, kde bylo asi 650 fanoušků. Očekáváme, že na MORA Fest přijde 1500 až 2000 osob. Z tohoto hlediska to největší akce bude. Co se týče náročnosti organizace, tam je to srovnatelné s výjezdem na Spartu,“ podotkl Vejtasa.

Program Mora festu
13.30: otevření areálu
14.30: Omikron Band
15.00: autogramiáda hráčů HC Olomouc
16.00: křest dresu
16.15: Argema
18.00: HC Olomouc – Berani Zlín
20.15: Trocha klidu
22.00: After party Belmondo

Další články