Zde může být vaše reklama.

Doma zabodovali Hokejisté HC Olomouc bojovali s Hradcem

Hokejisté HC Olomouc bojovali s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

13. 10. 2023 - 20:36

Hokejisté HC Olomouc hráli v 10. extraligové kole doma proti Hradci Králové. Hanáci dovedli zápas až do samostatných nájezdů, ve kterých byl veselejší východočeský klub.

Hned na začátku zápasu mohla jít Mora do vedení. Po faulu na Bambulu se pískalo trestné střílení. To jel Orsava, ale nedal. Puk skotačil po odrazu od zařízení po brankové čáře, po přezkumu videa sudí gól neuznali. Pak se rozehráli hosté. A z převahy v první periodě vytěžili jednobrankové vedení. O to je Mora připravila chvíli po polovině utkání. Na jedna k jedné dával Macuh. Chvilku potom byli v dobrých šancích Orsava a Navrátil, ale stav se neměnil. Takže po čtyřiceti minutách to bylo nerozhodně. V závěrečné třetině se Hanáci snažili strhnout vedení pro sebe. Vytvořili si nějaké šance a závary, ovšem brankář Bartošák odolával. Jako třeba při velké šanci Nahodila. Pět minut před koncem měl gól na holi Macuh. Pak měl na druhé straně velkou šancí olomoucký odchovanec Jergl, který působí v Hradci. Nedal, takže se prodlužovalo. To nerozhodlo, čili se musely jet nájezdy. V těch měl více štěstí Hradec.

„Po trestném střílení nás to trošku zastavilo. Soupeř se pak dostal do zápasu a nám chvilku trvalo, než jsme nasadili vyšší laťku na dobře bruslící hosty. Ve druhé třetině už jsme se do toho dostali, pak to byl otevřený zápas se šancemi na obou stranách. V přesilovkách se nám zatím nedaří, věřím, že to rychle prolomíme a pomůžeme si z nich. Bodovali jsme čtvrtý zápas v řadě, prohra nás mrzí, ale myslím, že to byl skvělý výkon a dobrý zápas,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – Hradec Králové 1:2 po s. n. (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Macuh - 10. Okuliar, rozhodující nájezd Blain. Rozhodčí: Kika, Vrba – Blažek, Špůr. Vyloučení: 3:3. Diváci: 4208.

HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, Rutar, Sirota, Černý, Švrček, Rašner – Bambula, Knotek, Navrátil – Musil, Macuh, Chmielewski – Orsava, Nahodil, Kusko – Kucsera, Anděl, Kunc. Trenér Jan Tomajko.

Hr. Králové: Bartošák– Blain, Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, Pavelka, Gaspar – Šťastný, Zachar, R. Pavlík – Jasper, Tamáši, Okuliar – Jergl, Lalancette, Perret – Eberle, Pilař, Novotný. Trenér Tomáš Martinec.

Další články