Zde může být vaše reklama.

Mají další výhru Hokejisté HC Olomouc doma porazili Boleslav

Hokejisté HC Olomouc doma porazili Boleslav

foto: Petr Pelíšek

18. 09. 2022 - 19:29

Ve druhém dějství hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc poprvé v sezóně doma v Plecharéně. Bylo to proti Mladé Boleslavi. A zápas dopadl tak, jak si fanoušci přáli, tedy vítězstvím Mory.

Hokejisté HC Olomouc vstoupili do utkání dobře. První šanci měl Musil, pak hrála Mora dvě přesilovky. Stav se nezměnil, a to ani poté, když naopak byla dvakrát v oslabení. A tak první třetině skončila bez branek. To se změnilo po úvodní pauze. Nejprve ve 24. minutě poslal Moru do vedení Menšík. Potom byli Hanáci znovu v oslabení. Škůrek se po návratu z trestné hnal sám na bránu, ale nedal. Ovšem vadit to nemuselo, jelikož chvilku poté dal na dva k nule Museil. Tak to také bylo po druhé siréně. Třetí dvacetiminutovku začala Olomouc dlouho přesilovkou pět na tři. Ale využít se ji nepovedlo. Pak přišla pro domácí další hra v oslabení. A Boleslavi se povedlo dát kontaktní branku. Potom došlo na další přesilovku pro hosty, Mora se ale v poklidu ubránila. Pět a půl minuty před koncem se naopak provinil hostující hráč a počerní výhoru měla Olomouc. V závěru pak hosté odvolali brankáře, při dalším vyloučení domácích se ještě hrálo čtyři proti šesti. Ale výhru už si Mora vzít nenenechala.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Menšík (Dujsík, Olesz), 29. Musil (Klimek, Olesz) - 50. Stránský. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. Diváci: 3893.

HC Olomouc: Konrád– Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek, Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Ml. Boleslav: Krošelj – Jánošík, Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Najman, Åberg, Kousal – Stránský, Fořt, Lunter – Bičevskis, Beránek, Eberle. Trenér Ladislav Čihák.

Další články