Zde může být vaše reklama.

Nevyšlo to Hokejisté HC Olomouc doma prohráli s Boleslaví

Hokejisté HC Olomouc doma prohráli s Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2023 - 20:23

Ve 12. kole extraligy měli hokejisté HC Olomouc doma za soupeře Mladou Boleslav. Mora si s posledním celkem tabulky neporadila.

Po bezbrankové třetině se pak duel vyvíjel pro Hanáky špatně. Inkasovali dvakrát v oslabení a na chvilku je to poznamenalo. Ovšem netrvalo to dlouho. V polovině zápasu se po asistenci Káni trefil Knotek. A ve 35. minutě pak srovnal na dva dva Káňa. Pár sekund před druhou sirénou mohla Mora jít poprvé v utkání do vedení. Jenže nařízené trestné střílení neproměnil Navrátil. A to se pak vymstilo. Ve 48. minutě se totiž hostům povedlo proměnit třetí přesilovku v utkání a zase vedli. Po chvilce to mohlo být pro domácí ještě horší, Stránský ale trefil břevno.

„Vstoupili jsme do utkání nervózně. Pak se to srovnalo. Dneska rozhodly přesilovky a náš faul v poslední třetině,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Dali jsme dva góly z přesilovek, což se nám podařilo poprvé v sezoně. Byl to vyrovnaný zápas, nemůžeme říkat, že bylo všechno špatně. Honza Káńa zapadl dobře, kluci ho znají, on je. Prohráli jsme, musíme pracovat dál a odrazit se z toho,“ podotkl.

HC Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Knotek (Káňa), 35. Káňa (Ondrušek, Orsava) – 26. Lantoši (Pyrochta, Aaltonen), 27. Osburn (Roman), 48. Aaltonen (Osburn). Rozhodčí: Ondráček, Jaroš – Lederer, Axman. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:3. Diváci: 4275.
HC Olomouc: Sedláček – Řezníček, Ondrušek, Rutar, Sirota, Rašner, Švrček, Mareš – Navrátil, Knotek, Bambula – Musil, Macuh, Klimek – Orsava, Nahodil, Káňa – Kunc, Anděl, Menšík. Trenér Jan Tomajko.
Ml. Boleslav: Novotný – Pláněk, Pyrochta, Osburn, Jánošík, Jeřábek, Bernad, Čech – Aaltonen, Järvinen, Rohdin – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, Roman, Gardoň – Dvořáček, Závora, Stránský. Trenér Jiří Kalous.

Další články