Zde může být vaše reklama.

Povedený start Hokejisté HC Olomouc Kladno porazili

Hokejisté HC Olomouc Kladno porazili

foto: Petr Pelíšek

15. 09. 2023 - 20:23

V prvním kole hokejové extraligy měl HC Olomouc doma za soupeře Kladno. Hosté s Jaromírem Jágrem v roli kouče na střídačce odjeli z Hané poraženi.

V první třetině to byl boj a poměrně hodně dlouho bez nějakých větších šancí. Až v 9. minutě mohl ztrestat kladenskou hrubku v rozehrávce Macuh, ale nezakončil dobře. Na začátku 14. minuty si šel sednout Dotchin. Po pěti sekundách přesilovky skóroval Knotek, ale sudí po studiu videa branku neuznali. Nakonec to Moru mrzet nemuselo. V 19. minutě už Macuh svoji možnost využil a Hanáci vedli. V závěru periody měli ještě nějaké slibné šance, ale stav už se neměnil. Což platilo potom i docela dlouho v prostřední dvacetiminutovce. Kolem poloviny zápasu Olomoučtí přečkali dvě vyloučení Bambuly. Pak měli výhodu jednoho muže v poli, na trestnou si sedl Procházka. Ale vliv na ukazatel skóre to nemělo. V závěru třetiny byl vyloučený Orsava. V poslední periodě si Mora hlídala náskok a čekala na nějakou tu šanci. Kladno se naopak snažilo srovnat, takže to bylo drama. Za Hanáky pak mohl v přesilovce definitivně rozhodnout Knotek a po něm Bambula.

„Dobře jsme do zápasu vstoupili, vytvořili si nějaké šance, které jsme neproměnili. Do druhé jsme nevstoupili dobře, pak se hra vyrovnala. Byl to první zápas sezóny, byl nervózní, bylo to hodně o bojovnosti. Byli jsme o ten gól šťastnější, jinak to bylo vyrovnané utkání,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Macuh. Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:6, navíc Macuh, Švrček – Procházka, Ticháček všichni 5 min. Diváci: 5076.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil, P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek, Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Kladno: Brízgala– Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Melka, Plekanec, Sideroff – Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Tralmaks – Beran, Babka, Strnad. Trenér Otakar Vejvoda.

Další články