Zde může být vaše reklama.

Předkolo play-off Hokejisté HC Olomouc mají první výhru

Hokejisté HC Olomouc mají první výhru

foto: Petr Pelíšek

09. 03. 2023 - 19:30

První zápas předkola play-off mají hokejisté HC Olomouc za sebou. Zdárně, i když to trvalo přes čtyřiadvacet hodin. Začalo se totiž ve středu, ale pro neregulérní hrací plochu bylo utkání předčasně ukončeno a dohrávalo se o den později.

Výsledek po první třetině byl daný. Hrála se totiž den předem a Mora v ní zvítězila dva nula. První branku dal v 50. sekundě Kusko, pak se v přesilovce prosadil Musil. Rovněž první branka dohrávky padal v přesilovce. Bylo to ve 31. minutě a dal ji Orsava. Náskok tří branek po čtyřiceti minutách dal domácímu týmu potřebný klid do třetí periody. O ten ale trošku přišli hned v jejím úvodu, to se hostům povedlo snížit. Pak měla Mora výhodu přesilové hry. A krátce po ní zase odskočila na rozdíl tří gólů.

HC Olomouc- Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. Musil (Knotek, Orsava), 31. Orsava (Musil, Knotek), 47. Plášek (Navrátil) - 44. Kohout (Dlapa). Rozhodčí: Veselý, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4735.  Stav série: 1:0.
HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš – Orsava, Musil, Káňa – Bambula, Knotek, Kusko – Plášek, Klimek, Navrátil – Rutar, Strapáč, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.
K. Vary: Lukeš – Huttula, Mikyska, Stříteský, Kočí, Havlín, Dlapa, Rohan – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň. Trenér David Bruk.

Další články