Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc nechali body Spartě

Hokejisté HC Olomouc nechali body Spartě

foto: Petr Pelíšek

16. 11. 2023 - 20:33

Restart po reprezentační přestávce se hokejistům HC Olomouc nepovedl na bodový zisk. V předehrávce 19. kola hráli doma proti Spartě Praha a podlehli jí o dvě branky.

Hanáci před zaplněnými ochozy nehráli zle, ale do šancí se dostávali jen těžko. V první periodě jim hosté dovolili jen tři střely. Na začátku druhé třetiny se dostala Sparta do vedení a těsný náskok pak držela poměrně dlouho. Stav nula jedna platil i přes docela vysoký počet vyloučení až do posledních minut. Pak branky padaly, bylo to za nerovnovážného poměru sil na ledě. Nejprve využili přesilovku hosté, pak za domácí snížil Navrátil. To ještě dávalo Olomouckým naději, ale drama už se nekonalo. Sparta pak pečetila výhru třetí brankou při domácí power-play.

„Měl nejlepší vstup do utkání za posledních pět nebo šest kol. Prvních deset minut bylo výborných, poté se to vyrovnalo. První gól nás srazil, trvalo, než jsme na něj zareagovali. Když prohráváme, zanechá to na nás stopy. Druhý gól byl asi rozhodující, i když jsme s tím ještě chtěli něco udělat. Je to škoda, protože diváci dnes byli výborní. Sparta ale byla o ten gól lepší," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Navrátil (Řezníček, Macuh) – 23. Chlapík (Mikliš, Konečný), 54. Kestner (Irving, Krejčík), 60. Chlapík (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Hribik, Šír – Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:7, navíc Kempný 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Švrček, Mareš – Káňa, Nahodil, Navrátil – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek ml., Macuh, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek. Trenér Jan Tomajko.
Sparta: Kovář – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Chlapík, Sobotka, Řepík – Forman, Horák, Kousal – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Najman, Konečný. Trenéři Gross a Hořava.

Další články