Zde může být vaše reklama.

Druhý zápas přípravy Hokejisté HC Olomouc nedali Kometě šanci

Hokejisté HC Olomouc nedali Kometě šanci

foto: Petr Pelíšek

15. 08. 2023 - 20:06

Druhé přípravné utkání na novou extraligovou sezónu hráli hokejisté HC Olomouc doma. Bylo to proti Kometě Brno. A Mora tradičního rivala v moravském derby smázla. Zápas Hanáci rozhodli už v první periodě, kterou vyhráli čtyři nula.

První minuty byly mírně oťukávací a pak se rozjela Mora. Během tří minut dala tři branky, postupně se trefili Bambula, Anděl a Mácha. V závěru první periody pak přidal v přesilovce čtvrtý gól Kunc. V prostřední části utkání už to bylo o něco vyrovnanější, skončila 2:2. Nejprve Kometa snížila, aby po trefách Anděla s Bambulou prohrávala už o pět branek. Na rozdíl čtyř pak hosté ještě před druhou sirénou dali v oslabení o dva hráče. V poslední dvacetiminutovce už se podařilo skórovat jen hostům, ale to na výsledku už nezměnilo nic.

„Byli jsme ze začátku trošku aktivnější, vyšly nám nějaké věci. Dostali jsme se do laufu, první třetině byla výsledkově velmi dobrá. Ale bylo nutné, abychom byli dál pozorní, soustředili jsme se na drobnosti, byli jsme koncentrovaní až do konce. Nějaké věci jsme zkoušeli, ale myslím, že můžeme být spokojení,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – Kometa Brno 6:3 (4:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bambula (Menšík, Klimek), 8. Anděl (Kucsera, Orsava), 9. Mácha (Macuh, Sirota), 20. Kunc (Rašner, Menšík), 29. Anděl (Kucsera, Orsava), 34. Bambula (Rašner, Knotek) – 26. Zembol (Flek, Kratochvíl), 36. Flek, 48. Moses (Kratochvíl). Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Černý, Mareš, Škůrek, Sirota, Rutar, Rašner – Orsava, Anděl, Kucsera - Bambula, Knotek, Tomajko - Navrátil, Menšík, Klimek - Kunc, Macuh, Mácha. Trenér Jan Tomajko.
HC Kometa Brno: Lukeš – Ščotka, Lintuniemi, Kučeřík, Gazda, Zahradníček, Holland – Kratochvíl, Marcinko, Flek - Cingel, Holík, Moses - Zaťovič, Zembol, Okál – Horváth. Trenér Patrik Martinec.

Další články