Zde může být vaše reklama.

Domácí výhra Hokejisté HC Olomouc nedali Plzni šanci

Hokejisté HC Olomouc nedali Plzni šanci

foto: Petr Pelíšek

06. 10. 2023 - 20:31

Zápas 8. kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Plzni. A povedlo se jim vybojovat všechny tři body.

Vstup do utkání nevyšel domácím ideálně. Nedařil se přechod do útočného pásma, k tomu bylo dost faulů a vyloučení. A tak se dostala do vedení Plzeň. Ale Mora zareagovala dobře, po ráně Řezníčka srovnala. Chvilku potom už po pěkné trefě Kunce vedla. Na začátku druhé periody přidal Hanákům více klidu vstřelením třetí branky Chmielewski. Ale klid netrval dlouho. Necelou minut před druhou pauzou hosté snížili. V závěrečné dvacetiminutovce museli domácí o udržení hubeného náskoku tvrdě bojovat, ovšem povedlo bez větší potíží, byť hosté hráli poslední dvě a půl minuty power-play.

„Musíme se vyvarovat oslabení. Pak jsme byli, v závěru první třetiny, produktivní. Povedl se nám vstup do druhé třetiny a dali třetí branku. Měli jsme tam možnosti soupeře dorazit, ale místo toho dostali druhý gól. Potom to byla dřina, ale ubojovali jsme to. Někdy takové zápasy jsou, že nemáš převahu, nedominuješ, ale vyhraješ,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – Škoda Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) – 14. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák). Rozhodčí: Šír, Obadal – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4283.
HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, Černý – Bambula, Knotek, Navrátil – Klimek, Macuh, Chmielewski – Orsava, Musil, Kusko – Kucsera, Menšík, Kunc. Trenér Jan Tomajko.
Plzeň: Hlavaj – Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček, Malák – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss, Lev, Hrabík – Rekonen, Adam, Pour – Indrák, Jansa, Straka. Trenér Petr Kořínek.

Další články